Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Karin Brouwers (CD&V) draait een dag mee bij Medialaan

Karin Brouwers (CD&V) draait een dag mee bij Medialaan

  • 13/09/2019

Vrijdag de 13de. Is het wel een goed idee om net die dag een Voka-stage te lopen bij DPG Media? Natuurlijk wel! Als lid van de mediacommissie hoopte ik al langer om eens een dag mee te draaien in een mediabedrijf. Een jaar geleden was mijn stagedag de avond voordien immers afgelast door perikelen op de nieuwsredactie van VTM. Tweede keer goed keer dus!

In de voormiddag mocht ik proeven van het leven van een echte VTM-nieuwsreporter. Met een cameraploeg van Videohouse reed ik naar de Federale Politie in de Koningsstraat. En daar hebben we uuuuren gewacht op een beslissing over het lot van ex-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. Hij had een nachtje in de cel doorgebracht. Zou hij hier straks buiten wandelen of niet? En toen beleefde ik hoe fake news onder tijdsdruk tot stand komt door een sms van de advocaat aan de journaliste kort voor er ‘live’ zou worden gegaan tijdens de middaguitzending. De advocaat schrijft dat zijn client niet in verdenking is gesteld, maar later bleek dat het ‘nog’ niet was. Een valse primeur dus. 

In elk geval heb ik nu nog meer respect voor het wachtwerk van journalisten. Je moet nieuwsgierig, geduldig en bij de pinken zijn. Toen ik de Koningsstraat verliet, stonden alle journalisten en cameramensen er nog steeds te wachten. Pas veel later zag ik dat de beklaagde in verdenking werd gesteld en vrij was onder voorwaarden. Tijdens het lange wachten op de stoep had ik ook een interessante babbel over het effect van de toenemende concentratie bij de schrijvende pers op hun dagdagelijks functioneren. 

Het namiddagprogramma was iets luchtiger. Na een kort gesprek met de juriste van Medialaan, maakten we kennis met de prachtig vernieuwde studio’s van Q music en Joe FM. Het is er een gezellige werkvloer met een huiselijke sfeer die creativiteit vast en zeker aanmoedigt. Nadien ging het nog naar het gigantische magazijn. Het is niet te geloven wat er allemaal komt kijken bij het maken van televisie. Tot slot brachten we nog een bezoekje aan de knappe set van ‘Wat een jaar’ waar Koen Wauters een seventies-aflevering inoefende met stand-inns.

Mijn les na deze dag? Goede programma’s maken is mensenwerk, niet alleen voor, maar zeker ook achter de schermen. 

Karin Brouwers CD&V bij Qmusic Sean D'hondt

Contactpersoon

imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
Proximus
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - Recupel