Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kärcher Duurzaamheidsstrategie 2025 Nieuwe doelstellingen voor nog meer duurzaamheid

Kärcher Duurzaamheidsstrategie 2025 Nieuwe doelstellingen voor nog meer duurzaamheid

  • 12/01/2021

Duurzaamheid is bij Kärcher het resultaat van bewuste besluitvorming. De afgelopen jaren behaalde het familiebedrijf consequent al zijn duurzaamheidsdoelstellingen. En zopas stelde Kärcher zijn nieuwe Duurzaamheidsstrategie 2025 voor. Die bepaalt dat alle productie- en logistieke sites wereldwijd vanaf 2021 CO2-neutraal moeten zijn. Ook het recycleren van grondstoffen en het terugdringen van plastic in verpakkingsmateriaal staan op de agenda.

Bewuste keuzes voor meer duurzaamheid

“De nieuwe Duurzaamheidsstrategie 2025 weerspiegelt onze doortastende aanpak voor hoge ecologische en sociale normen, die al sinds het prille begin stevig verankerd zitten in het bedrijf”, benadrukt Managing Director Kees Wagtmans. “Mooi lokaal voorbeeld hiervan is de door Kärcher Belux  opgelegde routeplanning, die onze transporteur hanteert voor zijn leveringen. Door het clusteren van postcodes wordt rondrijden geminimaliseerd, is er minder emissie en verhogen we onze duurzaamheid. Daarnaast hebben we sinds 2015 fotovoltaïsche panelen op ons dak in Wilrijk waardoor we beschikken over een vermogen van  20 Kwp, full led verlichting binnen en buiten, een warmtepomp en de mogelijkheid voor ons personeel en onze klanten om hun elektrische wagen te laden op de parking. Daarbovenop gebruiken we regenwater voor toiletspoeling en de carwash, die voorzien is van een biologische waterrecycling voor een hergebruik tot 95% van het waswater. Homeoffice heeft bij Kärcher Belux al jaren geleden zijn intrede gedaan en vanaf dit jaar wordt het aantal mensen ‘in homeoffice’ structureel uitgebreid. Zo zijn er minder auto’s op de baan en reduceren we de CO2-uitstoot. Tot slot weren we zo veel mogelijk papier. Online en on screen zijn hier onze codewoorden.”

Doelstellingen tegen 2025

Voor meer duurzaamheid op lange termijn neemt Kärcher vandaag nog een aantal strategische initiatieven, die het verbruik van grondstoffen tegen 2025 moeten verminderen. Denk maar aan de duurzame optimalisatie van alle productverpakkingen, of nog de recyclage van plastic elementen van hogedrukreinigers tot 50 procent. Daarnaast worden er samenwerkingen aangegaan met externe partners, zoals One Earth One Ocean - dat vecht tegen plastic afval in de oceanen - en Global Nature Fund – dat zich inzet voor waterbehandeling en drinkwatervoorziening in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië.

Risicomanagementsysteem

Kärcher draagt maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel en focust meer dan ooit op waardebehoud. Daarbovenop werd er een proactief leveranciersrisicobeheer voor duurzaamheid ontwikkeld. Dit risicomanagementsysteem beoordeelt en verbetert de sociale en ecologische effecten van de directe leveranciers.
“In België verzoeken we onze leveranciers om hun duurzaamheidsprogramma kenbaar te maken, evenals hun activiteiten die onze eigen Duurzaamheidsstrategie kunnen aanvullen en verruimen”, geeft Kees Wagtmans nog mee.

Duurzaamheidsdoelstellingen van de VN

Bij het formuleren van de Duurzaamheidsstrategie 2025 baseerde Kärcher zich op de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Zij vaardigden op 1 januari 2016 wereldwijde normen uit voor de prioriteiten en doelstellingen van duurzame ontwikkeling tegen 2030. Die 17 doelstellingen moeten duurzame ontwikkeling garanderen op economisch, sociaal én ecologisch vlak.

Meer info

imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
Proximus