Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kandidaten gezocht: digitaal Transformatie Traject

Kandidaten gezocht: digitaal Transformatie Traject

  • 28/04/2021

Voka lanceert een Digitaal Transformatie Traject om ondernemingen te sensibiliseren en te ondersteunen in hun digitale omslag. Ondanks het enorme belang van digitalisering hinkt België immers nog steeds achterop ten opzichte van de rest van Europa, zo blijkt uit de DESI-index (2020).

Meerjarig Digitaal Transformatie Traject

Voka lanceert een meerjarig begeleidingstraject voor organisaties die digitaal willen transformeren. Het traject is theoretisch onderbouwd en steunt op de expertise van digitale pioniers als Rik Vera (Nexxworks), Anik Stalmans en Thibaut Heeren (Cegeka), Seth Maenen (Workitects), en Ward Decraemer (Mint Europe). De ondernemingen die zich aanmelden, starten een veranderingstraject op maat met als doel om digitaal te worden in alle aspecten van hun bedrijfsmodel. Voka werkt hiervoor samen met tal van relevante spelers uit de bedrijfswereld. 

Voor digitaliseringsexpert Rik Vera gaat digitale transformatie veel verder dan het louter inzetten van nieuwe technologie of software: “Een digitale transformatie reikt veel verder dan enkel digitale tools inzetten. Het is een holistische aanpak, waarbij de klant centraal staat en waarbij de visie, de strategie en alle processen bekeken worden om tot betere prestaties te komen. Erg belangrijk is dat alle medewerkers mee zijn in het transformatietraject”.

 

De ondernemingen die zich aanmelden, starten een veranderingstraject op maat met als doel om digitaal te worden in alle aspecten van hun bedrijfsmodel.

Kandidaten gezocht

Voka roept ondernemingen op om zich kandidaat te stellen om samen met experts de digitale omslag te maken. Het nieuwe Voka Digitaal Transformatie Traject wordt geheel op maat van de onderneming uitgewerkt en loopt 3 jaar. De Voka Kamers in Limburg en West-Vlaanderen lopen voorop en starten deze zomer al trajecten op. De andere Voka Kamers volgen later.

Aanmelden kan op de Voka website

Het Digitaal Transformatie Traject van Voka wordt mede gefinancierd door Europese fondsen (ESF).