Skip to main content
  • Nieuws
  • KamerAcademie presenteert nieuw LAB Management Assistants Experience

KamerAcademie presenteert nieuw LAB Management Assistants Experience

  • 06/11/2019

Een netwerk voor management assistants, dat hadden we al. Maar nu organiseren we ook het eerste LAB voor management assistants. “Daar was al langer een grote vraag naar,” vertelt Marijke Steegen, coördinator voor de KamerAcademie van Voka – KvK Limburg. Zij vertelt meer over dit nieuwe traject.

Specifiek doelpubliek

“We zijn begonnen met een onderzoek te doen naar de leefwereld van management assistants,” begint Marijke. “Wat is interessant voor hen, wat zoeken ze, hoe ziet hun leef- en werkwereld eruit? Dat onderzoek heeft meerdere maanden geduurd. We hebben hiervoor ook samengewerkt met andere Voka-entiteiten, met docenten en met management assistants natuurlijk.”

Maar waarom nu precies een LAB specifiek voor management assistants? “Omdat deze mensen een heel belangrijk profiel hebben binnen een bedrijf. Ze staan met iedereen in contact: de bedrijfsleider, de medewerkers en de klanten. Maar omdat ze vaak alleen zijn – of met weinig – missen ze een klankbord. Dat willen we hen met deze opleiding bieden,” vertelt Marijke.

Tijdens onze opleidingen krijg je instrumenten aangereikt die je op korte termijn kan implementeren.

Marijke Steegen, Coördinator KamerAcademie

Kennis en ervaring

Maar wat is nu het verschil tussen een gewone opleiding en een LAB? “Tijdens onze opleidingen krijg je instrumenten aangereikt die je op korte termijn kan implementeren. Quick wins die je een dag later al meteen kan gebruiken. Tijdens een LAB werk je meer op lange termijn. Het traject bestaat ook uit 5 sessies, gespreid over meerdere maanden. Het is dus niet vrijblijvend – zoals ons netwerk management assistants – maar een echt engagement.”

Zo krijg je voor je opleiding een leerjournaal met een actieplan. “Het is echt de bedoeling dat de management assistants samen – en in alle vertrouwen – aan de slag gaan om professionele en persoonlijke groei te realiseren. Bij zichzelf maar ook bij anderen. Daarom richten we ons voor dit LAB ook op management assistants die al wat ervaring hebben. Maar ook onze docenten gaan hen natuurlijk goed begeleiden. Zo krijg je een mix van unieke ervaringsuitwisseling en kennis die geënt is op de noden van management assistants.”

mas


De kerst op de taart van dit LAB? “Wel, de finale vindt plaats tijdens Management Assistant Day. Dat kon natuurlijk niet anders! Op dat evenement zullen
de deelnemers eregasten zijn. Want na al dat harde werk, verdienen ze natuurlijk een pluim!”

Is dit LAB iets voor jou?

Ben jij management assistant? Wil je graag groeien in je job? Samen met anderen?
Schrijf je dan nu in voor dit nieuwe LAB!

Meer info via www.voka.be/limburg/labmas

ka

 

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo