Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kamer zwaait directeur Belangenbehartiging en Waasland Dirk Bulteel uit

Kamer zwaait directeur Belangenbehartiging en Waasland Dirk Bulteel uit

  • 20/06/2023

Na een rijke carrière, onder meer als ondernemer, adviseur bij een sectororganisatie en 26 jaar bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, heeft de Antwerps-Wase Kamer begin juni Dirk Bulteel uitgewuifd. Door vanuit het Waasland voluit te kiezen voor Antwerpen, verdient hij meer dan zijn plaats in het geschiedenisboek van de Kamerwerking.

Op het einde van de jaren 1990 werd kersvers directeur Dirk Bulteel van de Kamer voor Handel en Nijverheid voor het Waasland geconfronteerd met een leeglopend ‘patroonshuis’ op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Om de Kamerwerking in het Waasland een nieuw elan geven, staken Dirk en zijn bestuurders begin jaren 2000 de Schelde over om verkennende gesprekken aan te knopen met de Antwerpse Kamer. ‘Ons dekseltje paste op het potje; het was een kwestie van op het juiste moment, met de juiste mensen op de juiste plaats te zijn. Luc Luwel en de bestuurders van de Antwerpse Kamer gaven het nodige vertrouwen met de nieuwe naam ‘Antwerpen-Waasland’, een exploitatiezetel in Sint-Niklaas te behouden, een Wase vertegenwoordiging in de bestuursorganen te verankeren en met het krachtige Antwerpse Kamerapparaat mee de dienstverlening in het Waasland uit te bouwen. Of hoe het belang van het Waasland erkend werd en de Wase ondernemer zich in de totale Kamerwerking Antwerpen-Waasland kan herkennen. Dat is voor mij altijd mijn drijfveer geweest’, stelt Dirk Bulteel.

Dirk heeft als directeur Belangenbehartiging op zijn geheel eigen wijze - punctueel, stijlvol, diplomatisch en met een verfijnde vorm van humor - altijd de belangen van de ondernemers uit Antwerpen én het Waasland verdedigd. Vaak was hij een onmisbare schakel tussen de ondernemers, politici en de bestuurlijke apparaten. De opstart van het netwerk van KamerAmbassadeurs en de CEO Top 25 van Sint-Niklaas zijn mooie voorbeelden van initiatieven die hij genomen heeft.

Onbegonnen werk om Dirk te vragen om één onvergetelijk moment naar voor te schuiven. ‘Maar de kracht van de Kamer en het uitgebreide netwerk renderen vooral tijdens crisismomenten. De coronaperiode heeft dit overtuigend aangetoond.’

Contactpersoon

Philippe Heyvaert

Secretaris-generaal

Proximus
Dyls februari2024
Banner belgian coast hotels
imu - VZW - Maattwerk
imu - vzw - obd 1
AW_Welt_6stappenplan