Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kaat waagde De Sprong met de fietsgids – de wandelgids

Kaat waagde De Sprong met de fietsgids – de wandelgids

  • 03/04/2024

“Ik ben Kaat, dé fietsgids. Zo begon mijn verhaal officieel in 2019. Of misschien begon het al veel eerder. Zo’n twintig jaar eerder zelfs."

"Toen werd ik reisbegeleidster bij Joker Reizen. Mijn reislust, organisatietalent en sociale skills kwamen er goed van pas. Met een groepje Vlaamse toeristen trok ik elk jaar toonde. Toen al intrigeerde die fierheid van de ‘local’ me enorm. Het bracht me op het idee om ook de stad waar ik zelf van hou te delen met anderen. Mechelen had in 2019 de ambitie om fietsstad van Vlaanderen te worden. Hoewel ze de award pas enkele jaren later in de wacht sleepten, ben ik wel dankzij die aandacht voor duurzame mobiliteit als ondernemer gestart. Eerst heel klein, met de fietstour ‘Mechelen Classics’. Intussen hebben we een team van acht fiets- en wandelgidsen en bieden we thema’s als ‘Street Art’, ‘The 7 Summits’ of ‘Lekker Mechels’ aan. En ook wandeltours en een unieke teambuildingtour. We organiseren veel teamevents voor bedrijven maar gaan ook met families en vriendengroepen op pad.”

De klik

“Ondernemerschap zat altijd wel in mij. Ik ben creatief en ook heel gepassioneerd over mijn stad Mechelen. Ik ga graag om met mensen en vertel heel graag verhalen. Het idee om dit te doen moest eerst nog een beetje rijpen. De klik kwam er toen iemand me vroeg: wat zou je écht willen doen?” Ik zei spontaan: dan word ik fietsgids. En zo geschiedde.”

Intuïtief

Ik ben heel intuïtief begonnen en heb gewoon mijn gut feeling gevolgd. Daarna is het heel belangrijk dat je de dingen toch wat professioneler aanpakt. En daar helpt Voka Bryo bij. Zo heb ik geleerd over prijszetting, omgaan met social media, time management, enzovoort. Dankzij Bryo ontstond er ook een bijzondere samenwerking met Talent Lounge. Op basis van de kerntalentenmethode bieden zij workshops aan met concrete aanbevelingen om een team op een hoger niveau te tillen. Na de workshop volgt een onvergetelijke teambuilding- fietstour ‘The 7 summits’.

Start of schaal je onderneming met Bryo

 Ontdek het aanbod

Nieuwsgierig naar de fiets- en wandeltours van Kaat?

Ontdek ze hier 👇

De fiets- en wandeltours van Kaat

Contactpersonen

Ward Paridaens

Coördinator jong ondernemerschap

Kaat Roels

Medewerker Ondernemerschap

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie