Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Joris Vrancken wordt in 2024 nieuwe voorzitter van Voka – KvK Limburg

Joris Vrancken wordt in 2024 nieuwe voorzitter van Voka – KvK Limburg

 • 07/09/2023

persbericht

De Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft Joris Vrancken (CEO van P&V Group) unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt op 1 januari 2024 huidig voorzitter Karin Van De Velde op. Haar mandaat eindigt na vier jaar. 

“Ik ben bijzonder vereerd en verheugd dat ik het voorzitterschap van Voka – Kamer van Koophandel Limburg op mij mag nemen”, stelt de toekomstige voorzitter Joris Vrancken in een eerste reactie. “Samen met alle bestuurders en medewerkers van Voka – KvK Limburg zal ik ernaar streven om werkbaar ondernemerschap mogelijk te maken in Limburg en de maatschappelijke waardering van ondernemerschap als bron van alle welvaart en welzijn te verhogen. Zo moeten we alles in het werk stellen om het ondernemersklimaat in onze provincie te versterken en te verbeteren zodat we samen kunnen ondernemen en samen kunnen groeien."

Voka-DNA 

“Ik ben heel blij en fier dat Joris Vrancken mijn opvolger wordt”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “Joris is een topondernemer met een innoverende en internationale visie. Hij voert ook een motiverend HR-beleid. De P&V Group, waar hij CEO is, is en blijft een topbedrijf met doelgerichte lange termijnplannen. Als persoon is Joris een eerlijk man die rechttoe rechtaan zijn mening durft te uiten en dat op een respectvolle manier. Zijn jarenlange ervaring binnen onze Limburgse Kamer is een grote troef. Hij heeft ervaring als voorzitter van verschillende Voka-netwerken en is ook een uitstekend Voka-ambassadeur. Zijn ondernemerschap en expertise zal Voka – KvK Limburg de komende jaren zeker doen groeien.” 

De nieuwe voorzitter start op 1 januari 2024 aan zijn mandaat dat drie jaar zal duren. Tot dan neemt hij de tijd om zich grondig voor te bereiden en om een nieuw bestuurscomité samen te stellen. Dat vergadert maandelijks over de werking van de organisatie en bestaat uit 15 leden, waarbij gestreefd wordt naar een samenstelling die zo goed mogelijk alle Limburgse ondernemers representeert.  

Wie is Joris Vrancken? 

 • Joris Vrancken °30 november 1965 
 • Gehuwd, een zoon
 • Diploma Burgerlijk Ingenieur Scheikunde – KU Leuven (1991), Postgraduaat Coating Technology – TU Eindhoven (1994), Master in Business Administration – LUC Diepenbeek (1996), Advanced Management Program – Vlerick Business School (2012), IGMO Program – Vlerick Business School (2023) 
 • 1993-2000: Trespa International  
 • 2000-2001: Vekoma Manufacturing  
 • 2001-2006: CEO van Alupa  
 • 2006-2014: CEO van ANL-plastics 
 • 2014-Heden: CEO en eigenaar van P&V Group (P&V Panels, P&V Service, EBB Smart Buildings, eReM Industrial Automation)  
 • Lid raad van bestuur & dagelijks bestuur Bewel (2017-2021) 
 • Heden: Lid raad van bestuur en bestuurscomité Voka – KvK Limburg, lid van adviesraad Provan & lid van adviesraad Cornet Group 

Over P&V Group

Al meer dan 35 jaar is de P&V Group – met hoofdkantoor in Heusden-Zolder - toonaangevend in het ontwerpen, bouwen en upgraden van distributieborden en stuurborden. Met een team van meer dan 375 ervaren medewerkers in België en Nederland zijn zij de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Benelux. De groep telt drie vestigingen in België en twee in Nederland, en haalt jaarlijks een omzet van meer dan 80 miljoen euro. 

Contactpersoon