Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Joris Vandenbroucke (Vooruit) bezoekt innovatieve staalproductie bij ArcelorMittal

Joris Vandenbroucke (Vooruit) bezoekt innovatieve staalproductie bij ArcelorMittal

  • 02/09/2021

Op 1 september bracht Joris Vandenbroucke, Federaal Parlementslid en Gents gemeenteraadslid van Vooruit, een bezoek aan ArcelorMittal in Gent. Het bedrijf is de grootste staalproducent ter wereld en heeft 4 vestigingen in België, goed voor zo’n 9,000 werknemers. Op de site in Gent wordt jaarlijks maar liefst 5,5 miljoen ton staal geproduceerd.

Tijdens het bezoek lag de klemtoon op de vele investeringen & innovaties van het bedrijf die bijdragen tot duurzame productie van staal: ArcelorMittal wil tegen 2050 volledig koolstof-neutraal staal kunnen maken. Momenteel is een project in opbouw om koolstofhoudende gassen van de hoogovens om te zetten in bioethanol. Ook wordt er ingezet op het gebruik van biokool uit houtafval als alternatief voor steenkool. Als pionier binnen de groep wat betreft duurzame productie heeft ArcelorMittal in Gent ook het Responsible Steel certificaat toegekend gekregen.

Tijdens de zomerstage kon Joris Vandenbroucke ook de productie van dichtbij meemaken in de continugieterij van de staalfabriek en de verzinklijn. Tijdens de werklunch met CEO Manfred Van Vlierberghe, Head of Communications Jan Cornelis & Head of Sustainability, Energy & Circularity Dirk Stroo werd de nadruk gelegd op het belang van de staalproductie voor de verdere ontwikkeling van de duurzame economie en kon er van gedachten gewisseld worden over de samenwerking tussen politici en ondernemingen. Joris Vandebroucke gaf alvast aan dat hij veel inspiratie had opgedaan om mee te nemen in zijn werk op lokaal en nationaal vlak.

Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - Recupel