Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Joris Nachtergaele (N-VA) ziet op Buikrock waar John&Jane sterk in is

Joris Nachtergaele (N-VA) ziet op Buikrock waar John&Jane sterk in is

  • 27/08/2021

Een stage bij John & Jane in de evenementensector is in deze aflopende coronaperiode een hele belevenis. De sector draait weer. Maar de afgelopen maanden hebben sporen nagelaten. Joris Nachtergaele neemt heel wat nieuwe inzichten mee naar het parlement.

John&Jane staat als audiovisueel bedrijf voor high quality installaties en technische producties op vlak van klank-, licht-, video en decor. Als partner voor eventbureaus, beurzen, festivalorganisaties, cateringbedrijven, particulieren staat hun team van hoog opgeleide technici garant voor het waarmaken van ontwerp tot gespecialiseerde afwerking. Met sterke focus op corporate events (B2B) streven ze naar innovatieve en unieke eventoplossingen en klantadvies. Hun passie: gaan voor een ultieme klantbeleving!

De coronacrisis betkende in 2020 voor hen een omzetverlies van 90% tov 2019. Ze zijn echter niet bij de pakken blijven zitten en hebben geïnvesteerd in extra ruimte voor stockage; een facelift voor hun kantoren; elektrische wagens en in mensen. Op de payroll staan een 5-tal mensen, maar daarnaast hebben ze een pool van een 100-tal freelancers en onderaannemers. 1/3 van hun equipe heeft tijdens de coronacrisis, vaak noodgedwongen, ander werk gezocht. Nu de business opnieuw aantrekt is dit nefast voor de operationele werking. Katrien is enorm gepassioneerd en komt op voor de noden van de evenementensector. Ze is één van de initiatiefnemers van #Sound of Silence, die vraagt om een kader voor de evenementensector.

De voornaamste noden voor de sector:

  • Nood aan een eigen Nacebelcode of paritair comité (in de evenementensector bestaan er haast geen 9 to 5 jobs en weekend -en avondwerk is de regel)
  • Nood aan een woordvoerder of eventmeester

Na een rondleiding in het magazijn in Ruiselede nam Katrien Joris mee naar de festivalweide van Buikrock in Deerlijk. Geluidsman Daan gaf achter de schermen en op het podium tekst en uitleg over de geluids- en lichttechniek.

AW_Welt_6stappenplan
Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering