Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jonge starters gaan voor gezonde groei

Jonge starters gaan voor gezonde groei

  • 05/10/2021

Met hun start-up We’R hebben de broers Gert en Wout Ubachs uit Oudsbergen plannen om de wereld te veroveren. En dat willen ze letterlijk smaakvol doen met hun nieuwe vegan proteïneshake. Een shake die niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook de geest een boost geeft. De weg naar succes is echter geen wandeling door het park. Maar een flinke portie ondernemerschap, een gezonde dosis ambitie en een goede begeleiding door Voka effenen het pad… 

Starter in de kijker

Veerkracht. Rond dat kernwoord wilden Gert (32) en Wout (27) aan de slag gaan om met hun start-up een nieuw voedingsproduct te lanceren. Toen in maart 2020 de coronapandemie wild om zich heen begon te slaan, verdiepte Wout – altijd al geïnteresseerd in gezonde voeding – zich in de voordelen van shakes voor lichaam en geest. Via tientallen gesprekken met experten kreeg het idee voor de lancering van een eigen proteïneshake steeds meer vorm: “We wilden een gezond en natuurlijk voedingsproduct maken dat letterlijk in de smaak zou vallen bij een breed doelpubliek, van jong tot oud. En in alle bescheidenheid mag ik zeggen dat mijn broer en ik hierin geslaagd zijn.”

Trots op lekkere en gezonde shake

Want na maanden van intensief (markt)onderzoek en heel wat trial and error rolde onlangs een eerste product van de band: een vegan proteïneshake met vanillesmaak. Wout licht toe: “Gert en ik zijn zeer trots op onze 100 procent plantaardige shake. We zijn erin geslaagd om gezonde ingrediënten – verteringsenzymen, vitamines, mineralen,… – te combineren met een lekkere smaak. Bovendien is onze shake suikervrij. Op die manier bieden we een compleet pakket voor fysiek herstel en mentale alertheid aan zowel professionele en recreatieve sporters als mensen die gezond en vitaal willen leven. Het spreekt voor zich dat we de werkzame stof voor mentale alert­heid top secret houden (lacht).”

Uitdagend parcours

Het bedenken, ontwikkelen en produceren van de shake was geen wandeling door het park. Gert geeft tekst en uitleg: “Het voorbije anderhalf jaar was een parcours van onderzoeken, leren, raad (durven) vragen en vooral niet opgeven! We legden de lat best hoog met een voedingsproduct dat de mentale prestaties zou opkrikken. De Europese (voedsel)wetgeving is zeer streng. Wat op de verpakking staat, moet je ook 100 procent kunnen waarmaken. De goedkeuring van onze shake door het FAVV was voor ons dan ook een van de vele hoogtepunten in het hele traject. Uiteraard waren er ook de vele juridische, financiële en administratieve obstakels die we moesten overwinnen. Gelukkig konden Wout en ik hier rekenen op deskundige begeleiding en inspiratie via Bryo en de starterswerking van Voka - KvK Limburg.”

Extra gemoedsrust dankzij Voka

Jonge ondernemers zoals Gert en Wout gaan vaak actief op zoek naar inspirerende platformen om hun eigen kennis over zakendoen uit te diepen. Via vorige projecten waren beide broers al overtuigd geraakt van de meerwaarde van Bryo, de Voka-community voor startende ondernemers (zie kaderstuk). Wout: “Ik kan collega-starters alleen maar de raad geven om intensief te investeren in een breed netwerk. Via zowel Bryo als de starterswerking van Voka konden we onze ideeën pitchen met andere starters. Dit leverde een schat aan interessante inzichten op. Het samen volgen van praktijkopleidingen, aangevuld met informele contacten in onder andere Whatsapp-groepjes, schept een nauwe band met elkaar. Bovendien kunnen we bij vragen steeds terecht bij Voka-specialisten. Zij zijn voor ons en andere collega’s een ideaal klankbord en sturen ons de goede richting uit bij twijfel of vragen. Ze brachten ons zelfs in contact met lokale media in onze provincie voor extra promotie van onze shake. Die aanpak is goud waard!”

“Durf als ondernemer groot te dromen, en laat je nooit van jouw groeipad afleiden.” - Gert en Wout Ubachs van We’R

Ambitieuze plannen

De proteïneshake van Gert en Wout is sinds midden mei van dit jaar verkrijgbaar. De verkoop ervan overtreft alle verwachtingen, met een vaste afname door vier apotheken en een winkel gespecialiseerd in voedingssupplementen. Ook via de eigen online verkoop rollen de bestellingen vlot binnen. Wout blikt vol vertrouwen vooruit: “We sloten recent een samenwerking af met Sappig uit Hasselt, een van de winnaars van de Vegan Awards 2021. Aan hun (boost)shakes wordt onze proteïneshake toegevoegd. In september brengen we trouwens een tweede smaak – mango – op de markt. In december volgt wellicht de lancering van een ontbijtshake. Tegelijk gaan we met specifieke partners in zee voor gerichte marketingacties, met onder andere Pub Market voor marktonderzoek. En momenteel verkennen we samen met Flanders Investment and Trade hoe we onze shake in het buitenland kunnen lanceren. Daar kijken Gert en ik enorm naar uit. Want onze honger naar gezonde groei is groot.” 

Startende ondernemers: met Bryo geslaagd

Als beginnende ondernemer heb je vaak nood aan extra begeleiding en praktijktips om jouw zaak – met bijbehorende producten of diensten – succesvol uit de startblokken te doen schieten. Van businessplan tot het aanwerven van personeel: de uitdagingen zijn zeer divers. Je moet letterlijk van vele markten thuis zijn.

Bryo, de Voka-community voor startende ondernemers, biedt je extra gemoedsrust en comfort. Als deelnemer aan Bryo krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart en groei van je eigen start-up. Naast de bijeenkomsten brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Hun feedback op jouw idee, project of start-up helpt je naar het volgende niveau. Met individuele vragen kan je ook steeds terecht bij jouw Bryo-coach.

Maak nu kennis met onze verschillende trajecten StandUp, StartUp en ScaleUp voor een startersbegeleiding op maat!

Meer info: www.voka.be/limburg/starterswerking

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers