Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jong Voka stuurt nieuwe vrouwelijke voorzitter het veld in

Jong Voka stuurt nieuwe vrouwelijke voorzitter het veld in

  • 29/09/2020

‘De drie belangrijkste aandachtspunten voor jonge ondernemers zijn: een sterk netwerk, een slagkrachtige belangenbehartiging en scherpe opleiding en coaching. Op die drie pijlers wil ik met een nieuw, jong bestuur verder bouwen.’ Met dit krachtige statement begon Ellen Saveniers maandagavond haar maidenspeech als nieuwe voorzitter van Jong Voka Antwerpen-Waasland tijdens de livestream van de kick-off. Na afloop van de voorzitterswissel was er ook een warm digitaal applaus voor uitredend voorzitter Andreas Pfeffer, bekend als CEO van hr-consultant Recrewtment.

Jong Voka is sinds jaar en dag het gratis jongerennetwerk van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De afdeling telt momenteel 745 leden, hoofdzakelijk zelfstandige ondernemers allemaal jonger dan 40. Maar bedrijven die lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kunnen ook gratis hun ondernemende ‘young potentials’ als lid inschrijven. Jong Voka is nauw betrokken bij de activiteiten van de Kamer, maar heeft daarnaast ook een eigen werking met eigen accenten. Die ligt helemaal in lijn ligt met de doelstelling van de Kamer Antwerpen-Waasland: het algemeen ondernemers- en startersklimaat in onze regio versterken.

Met de verkiezing van Ellen Saveniers, zelfstandig kantoorhouder bij ING in Schoten, komt voor de tweede maal een vrouwelijk voorzitter aan het roer bij Jong Voka. Samen met een grotendeels vernieuwde, twaalfkoppige bestuursploeg en ondervoorzitter Mathias Adriaenssens van MSC Belgium, mag zij de komende twee jaren de lijnen uitzetten bij de organisatie.  

Geen evidente opdracht in deze coronatijden, geeft ze zelf toe. ‘Vandaar dat ik vooral wil inzetten op het versterken van de banden met Bryo, de startersbegeleiding van de Kamer Antwerpen-Waasland. Binnen dit netwerk kunnen leden van Jong Voka leren van andere collega-starters. En tegelijk kunnen ze profiteren van de innovatie en de groei van ervaren ondernemers.’

Gastspreker maandagavond was Jorik Rombouts, oprichter van het Antwerpse technologiebedrijf Rombit. Samen met zijn CEO John Baekelmans bracht hij het inspirerende verhaal van hoe deze kleine start-up in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot technologische dienstverlener van wereldspelers in de maritieme sector.

 

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de foto's

Contactpersoon

Ann Geerts

Manager Netwerkactiviteiten

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering