Skip to main content
  • Nieuws
  • Jong Voka in debat met jonge politici

Jong Voka in debat met jonge politici

  • 22/09/2017

Er moet meer ingezet worden op een klimaat dat ondernemerschap aanmoedigt, zo vindt Kristof Calvo, federaal fractieleider van Ecolo-Groen. Calvo deed die uitspraak onlangs op een debatavond van politici en jonge ondernemers van Jong Voka.

“We  snakken vooral naar een toch iets actievere ondernemerschapscultuur in dit land. En naar een andere kijk op succes en faling”, zo zei Calvo. “Als je in ons land op je bek gaat, dan is dat vaak nog voor enkele jaren een stigma. Daar moeten we op werken: we moeten mensen stimuleren om ondernemerschap te tonen. Risico's nemen moedigen we aan, en fouten maken mag.”

Jonge politici

Het was niet de enige opmerkelijke tussenkomst in het debat. Op donderdag 21 september gingen Peter Van Rompuy (CD&V), Kristof Calvo (Groen) en Axel Ronse (N-VA) namelijk het gesprek aan met een aantal jonge ondernemers van Jong Voka. Jasmien Vanbroeckhoven, ondervoorzitter van Jong Voka, benadrukte dat Jong Voka in de eerste plaats meer begrip wil creëren tussen jonge ondernemers en politici. Aan drie tafels gingen de drie politici vervolgens de discussie aan. Ze hadden het onderwijs, mobiliteit en ondernemerschap.

Voor Peter Van Rompuy werd door die avond nog maar eens duidelijk hoeveel nood er is aan een nieuw mobiliteitsplan. “Er is in Vlaanderen maar één groot probleem is, namelijk mobiliteit”, zo zei hij.

Axel Ronse vond op het evenement van Jong Voka een ‘onverwacht’ wederzijdse waardering tussen jonge ondernemers en politici. "Ik heb, een beetje tegen de maatschappelijke evolutie in, een groot respect gevoeld voor mensen die aan politiek doen. Maar dat respect is idem naar jullie toe, want jullie zijn ook mee die maatschappij van morgen aan het bouwen", zo formuleerde hij dat.

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD