Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jong Voka Awards waarderen jong ondernemerschap in Limburg

Jong Voka Awards waarderen jong ondernemerschap in Limburg

  • 21/02/2024

Twee jonge ondernemers die in de prijzen vallen tijdens een spetterende avondshow die jong ondernemend Limburg samenbrengt. Dat is samengevat de insteek van de jaarlijkse Jong Voka Awards. Op 17 april 2024 zal de eerstvolgende editie plaatsvinden in Thor Central in Genk. “Jonge ondernemers spelen een belangrijke rol in het creëren van welvaart, vandaag al maar zeker ook richting de toekomst. Het is dat jonge ondernemerschap dat we willen vieren, belonen én uitdragen naar onze maatschappij”, stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg.

Jong Voka Limburg faciliteert ruim 400 jonge ondernemers en ondernemende managers met jaarlijks meer dan 30 inhoudelijke events die kaderen in vorming, bedrijfsbezoeken en netwerken in kleine en grote communities. Daarin komen niet enkel ervaringen van reeds beslagen ondernemers of Limburgse bedrijfsparels aan bod. Ook de verhalen van de leden worden gedeeld. En het zijn die straffe verhalen die de Jong Voka Awards deden ontstaan.

“Na de succesvolle editie van vorig jaar viel op dat we met onze awards ‘De Mijlpaal’ en ‘Straf Ondernemerschap’ twee onderbelichte ondernemersaspecten een gepaste plek konden geven. We etaleren daarom opnieuw en met veel plezier dit type van jong ondernemerschap, zodat we de volgende generatie inspireren”, zegt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg.
 

6 laureaten, 2 winnaars

Met ‘De Mijlpaal’ waarderen we een bepaalde groeifase binnen een jong bedrijf. Tijdens de zoektocht naar laureaten worden parameters als groei (omzet of aantal FTE’s), innovatie, internationalisering etc. in acht genomen. Voor 2024 wist het bestuur van Jong Voka Limburg de volgende laureaten naar voren te schuiven: Printcity van Jirky Thys, Digitong van Möbius Franssen en Fruitsnacks van Roel Paesmans. Na een pitchmoment voor een externe jury van ervaren ondernemers zal de winnaar het podium mogen betreden.

Bovendien belichten we ook de ambassadeursrol van ondernemerschap met de award ‘Straf Ondernemerschap’. We erkennen via deze weg een persoon die ondernemerschap uitdraagt en doorleeft, en op deze manier door het netwerk als rolmodel en inspirator wordt ervaren. Het bestuur van Jong Voka Limburg analyseerde de vele nominaties om uiteindelijk tot de drie meest voorkomende kandidaten te komen. Na een persoonlijke toelichting tijdens de awardshow ligt het lot van de ondernemers in handen van het aanwezige publiek. Dat bepaalt via stemming wie met het beeldje maar vooral de eer aan de haal gaat. De genomineerden, gekozen door de leden, zijn: Thomas Monnens van Derdaele+ , Kobe Heleven van Loconsilio Game Design en Björn Bouwmans van Younit.

Een diner gaat de dynamische awardshow vooraf, met zoals steeds ongedwongen nababbelen en netwerken als afsluiter. De ondernemende toppers van morgen nu reeds ontdekken? Inschrijven is de boodschap!

Meer info: Jong Voka Awards 2024 | Voka

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg