Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jong Voka Awards belichten jong ondernemerschap in Limburg

Jong Voka Awards belichten jong ondernemerschap in Limburg

  • 09/03/2023

persbericht

Drie inspirerende prijzen, een horde aan jonge ondernemers én een spetterende avondshow. Dat zijn de ingrediënten voor de allereerste Jong Voka Awards op dinsdag 16 mei. Met dit evenement wil Jong Voka Limburg jeugdig ondernemerschap in de provincie in de schijnwerpers plaatsen. “Jonge ondernemers vormen een hecht en dynamisch netwerk, met een kloppend en gedeeld hart voor ondernemerschap. Het is dat jong ondernemerschap dat wij tijdens deze awardshow willen vieren, belonen én uitdragen naar de rest van onze maatschappij”, stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. De awards die zullen worden uitgereikt zijn de ‘Mijlpaal’, ‘Straf Ondernemerschap’ & ‘Gen Z Award’.

Door (jonge) ondernemers samen te brengen, is Jong Voka Limburg een katalysator voor jong ondernemerschap in Limburg. Jonge ondernemers en intrapreneurs in onze provincie wisselen tijdens een rijkgevulde jaarkalender van events ideeën en kennis uit, en zorgen zo voor een verdere verspreiding van de ondernemersmicrobe.  Om het jonge ondernemerschap in Limburg te vieren én te belonen voor al het harde werk organiseert Jong Voka Limburg op dinsdag 16 mei de allereerste editie van de Jong Voka Awards, in de Hasseltse discotheek Versuz.

“Je kan je afvragen of er nood was aan nog een nieuwe prijsuitreiking… maar wij zagen, zoals we dat graag zien uit beroepsmisvorming, een gat in de markt. Naast Gen Z, ons project richting studenten, plaatsen we ook graag jong ondernemerschap in de picture. We willen zo ook onze ondernemers de kans geven om zich te etaleren én om opnieuw een volgende generatie te inspireren.”, zegt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg.

Driemaal prijs   

De eerste award die zal worden uitgereikt op de Jong Voka Awards is de ‘Mijlpaal’. Deze prijs belicht een bepaalde groeifase binnen het bedrijf. Als winnende ondernemer ben je onlosmakelijk verbonden met je bedrijf en realiseerde je iets spectaculairs het afgelopen jaar. Bij het bepalen van de kandidaten wordt er gekeken naar verschillende criteria zoals oa internationalisering, nieuwe technologie, groei in aantal voltijdse equivalenten in dienst, groei in omzet, … De drie kanshebbers worden door het bestuur van Jong Voka Limburg genomineerd. Na het geven van een pitch velt een professionele jury het finale oordeel.

Award nummer twee beloont ‘Straf Ondernemerschap’. Bij ‘Straf Ondernemerschap’ kiezen de leden van Jong Voka Limburg iemand uit het netwerk die straf ondernemerschap uitdraagt en symboliseert, een soort ambassadeur waar men naar kan opkijken en die een rolmodel is voor jonge ondernemers in Limburg. De leden zullen via een platform nominaties kunnen doorgeven. Het bestuur kiest een top 3 waarna de aanwezige leden op de Jong Voka Awards ter plaatse hun stem uitbrengen en de winnaar tijdens de show wordt bekendgemaakt.

En last but not least reiken we opnieuw de reeds befaamde ‘Gen Z Award’ uit. Het is dé beloning voor een Limburgse student-ondernemer met een ingenieus ondernemersproduct-of dienst. Studenten van Hogeschool PXL en de UHasselt met een ondernemersidee kunnen hun project tegen eind februari indienen. Hierna gebeurt een selectie door het bestuur van Jong Voka Limburg waarna er 10 businessplannen overblijven. Deze 10 studenten brengen een pitch voor gerenommeerde coaches en het Jong Voka Limburg-bestuur. De dan drie overgebleven projecten worden verder persoonlijk begeleid met een coach. Een finale pitch voor een professionele jury op 9 mei zal de uiteindelijke winnaar bepalen. En deze gaat net als Thijs Vandevelde van Powerith, de winnaar van vorig jaar, op kosten van Jong Voka Limburg op inspiratiereis naar een internationale plek vol ondernemerschap & inspirerende bedrijven.

Na een dynamische uitreikingsshow is er de mogelijkheid om ongedwongen na te babbelen, te netwerken of samen met de winnaars de dansvloer onvelig te maken. Inschrijven is dus de boodschap!

Meer info: https://www.voka.be/jong-voka-awards

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg