Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jong Voka-ambassadeur in de kijker: Gaëtan Robyn

Jong Voka-ambassadeur in de kijker: Gaëtan Robyn

  • 17/05/2020

Gaëtan Robyn is sinds kort lid van de stuurgroep van Jong Voka West-Vlaanderen. Met 2 ouders die ondernemer zijn in hart en nieren, kon het haast niet anders of hij zou ook voor het ondernemerschap kiezen. Gäetan (25) is verantwoordelijk voor de sales en marketing van Oy Care. Dat is sinds de lancering 2 jaar geleden inmiddels een heus familiebedrijf geworden.

Jong Voka

“Mijn ouders (Paul Robyn van Robyn Verzekeringen en apotheker Inge Louf, nvdr) hebben me altijd gestimuleerd om initiatief te nemen”, steekt Gaëtan van wal. “In het middelbaar al deed ik enkele kleine projectjes waaruit ik veel leerde én die mijn interesse in het ondernemerschap voedden. Tijdens mijn studies industrieel productontwerp aan Howest kon ik in Dubai stage lopen bij Leen Vandaele, die het interieur- en decoratiebedrijf Squisito runt. Daarna ging ik bij enkele bedrijven aan de slag als freelance ontwerper van meubels.”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Op dat moment deed Gaëtans moeder al onderzoek naar zweten en geurontwikkeling. “In haar eigen mini-labo voerde ze tientallen experimenten uit. Na 4 jaar studie en onderzoek vond ze de innovatieve formule waarnaar ze op zoek was: ze ontwikkelde een samenstelling die zweetgeuren weert zonder het natuurlijk proces van zweten in gedrang te brengen.” Het resultaat waren de Oy Deo Wash en Oy Deo Scrub. Geen douchegels, maar een zeep die je vóór het douchen aanbrengt.

Interesse in strategie

Net op het moment dat Maister aan de verpakking van de producten werkte, liep Gaëtan stage bij dat Roeselaarse creatieve bureau. En van het één kwam het ander. “Ik hielp bij het ontwerp van alle gedrukte media. En tegen het moment dat Oy effectief op de markt kwam, was ik er eigenlijk voltijds voor aan de slag. Mijn job: naast instaan voor de branding en webshop vooral de baan op gaan om apothekers te bezoeken en onze producten te verkopen. Mijn broer Gauthier, die het team enkele maanden na de launch vervolledigde, is verantwoordelijk voor de financiële kant en sales. Mama is nog altijd het gezicht van het merk. We zijn zeer complementair en vormen een prima team. In die 2 jaar kreeg ik meer en meer verantwoordelijkheid. Intussen ontwikkelde ik ook een grote interesse in de strategische aspecten van de business.”

De volgende stap van Oy Care is dubbel. “We dromen ervan aanvullende producten te lanceren die kleine kwaaltjes wegnemen, om zo het zelfvertrouwen van gebruikers op te krikken. Het plan is om dat heel gestaag te doen, want apothekers zijn niet geïnteresseerd in een heel uitgebreid gamma, maar wel in producten die wérken. Daarnaast willen we graag internationaal gaan.”

En om die weg te kunnen inslaan, komt Gaëtan graag naar de evenementen van Jong Voka West-Vlaanderen. “Ik heb van thuis uit altijd geleerd hoe belangrijk een netwerk is. Als je je omringt met gelijkgestemden, krijgt je motivatie een boost en je wordt positief beïnvloed. Daarnaast is het ideaal om allerlei kennis en tips uit te wisselen. En los van het netwerk is het natuurlijk superinteressant om verschillende bedrijven te bezoeken en te leren kennen. Daar haal je sowieso iets uit. Ik kijk al uit naar de volgende events!”.

Contactpersoon

Hannes Careel

Member Services - Startend ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag