Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 'JobsinZonhoven' vliegt uit de startblokken

'JobsinZonhoven' vliegt uit de startblokken

  • 07/09/2023

persbericht

“Vind de job van je leven in de gemeente van je hart.” Onder dit motto slaan Voka – Kamer van Koophandel Limburg, het gemeentebestuur van Zonhoven en Ondernemersclub Zonhoven de handen in elkaar om een nieuw platform voor burgers en bedrijven aan te bieden. Met ‘JobsinZonhoven.be’ worden alle ondernemingen uit de gemeente die op zoek zijn naar mensen gebundeld in één overzichtelijke website. “Op deze manier krijgen lokale ondernemingen een handige tool om snel en overzichtelijk lokaal talent te vinden in een krappe arbeidsmarkt. Als gemeente is het platform een sterk lokaal initiatief om bedrijven te ondersteunen en werkzoekenden dicht bij huis aan een duurzame job te helpen.” 

Na de lancering van ‘JobsinMaasmechelen’ eind juni is de gemeente Zonhoven de volgende in de rij die samen met Voka – KvK Limburg en Ondernemersclub Zonhoven de krachten bundelt om lokaal talent aan te trekken, en dat via het innovatief online platform ‘JobsinZonhoven’ dat werkzoekenden en bedrijven in de regio bij elkaar brengt. Op deze manier worden ondernemingen ondersteund bij het vinden van lokaal talent in een uitdagende arbeidsmarkt, terwijl werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om duurzame werkgelegenheid dicht bij huis te vinden. 

“JobsinZonhoven.be biedt een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool waarmee werkzoekenden snel toegang krijgen tot de juiste vacaturepagina's van lokale bedrijven”, stelt Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. “ Elk bedrijf wordt kort toegelicht en voorzien van het bedrijfslogo en een link naar de vacaturepagina op hun eigen bedrijfswebsite. Dit stelt werkzoekenden in staat om een compleet overzicht te krijgen van de jobmogelijkheden in de regio. Bovendien worden bedrijven voorzien van labels die de sector waarin ze actief zijn definiëren, waardoor werkzoekenden snel kunnen zien welke bedrijven uit een specifieke sector openstaande vacatures hebben.” 

De portaalpagina krijgt een unieke look & feel die is gebaseerd op de huisstijl kleuren van de gemeente Zonhoven, inclusief het gemeentelogo, waardoor een herkenbare en betrouwbare uitstraling wordt gecreëerd. “Deze aanpak stelt ons als gemeentebestuur in staat om onze bedrijven te ondersteunen bij het invullen van vacatures en versterkt tegelijkertijd de branding van de gemeente”, zegt Frank Vandebeek, schepen van economie van Zonhoven. “We zijn ervan overtuigd dat JobsinZonhoven.be de werkgelegenheid in de gemeente kan stimuleren. Bovendien is dit platform gratis voor alle ondernemers in onze gemeente”, vult de schepen aan. 

Davy Fraiponts, voorzitter van Ondernemersclub Zonhoven: “Als ondernemersclub waren wij vragende partij om deel te nemen aan dit initiatief. JobsinZonhoven.be biedt een uitstekend platform om onze Zonhovense bedrijven te profileren en direct in contact te komen met gemotiveerde werkzoekenden uit de regio. We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief ons helpt om de juiste mensen te vinden die onze groei kunnen ondersteunen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan de versterking van de lokale economie. We zijn verheugd om deel uit te maken van dit platform en om samen te werken aan het bevorderen van werkgelegenheid in Zonhoven.” 

Het beheer van het platform is in handen van Voka – KvK Limburg en vormt  een waardevolle aanvulling op andere jobportalen. Bedrijven kunnen zich gratis registeren op het platform. “Met Zonhoven is de tweede gemeente op het platform een feit. Maar we kijken ernaar uit om binnenkort ook andere steden en gemeenten in Limburg te verwelkomen op ons jobportaal. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid samen met de lokale besturen om bedrijven te matchen met potentiële werknemers en zo de welvaart in onze Limburgse samenleving te verhogen”, besluit Jonas De Raeve. 

Ontdek hier het nieuwe platform: www.jobsinzonhoven.be

Contactpersoon

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging