Skip to main content

Jobroad: integratie door werk

  • 04/06/2018

In West-Vlaanderen heeft 21% van de werkzoekenden een migratieachtergrond en geraken er maar liefst 44.000 vacatures niet ingevuld. Dit vraagt de nodige aandacht.

JOBROAD: een project met als doel nieuwkomers met een migratieachtergrond sneller en efficiënter aan werk te helpen in België.

In 2017 stapte Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen mee in dit broodnodig initiatief. Dit concept biedt op verschillende vlakken een bijzondere meerwaarde. Enerzijds worden mensen met een migratieachtergrond sneller en efficiënter aan werk geholpen en anderzijds is er ook de meerwaarde voor onze leden die steeds meer moeilijkheden hebben om nieuwe medewerkers te vinden. Kortweg draagt dit initiatief op een sociaal economische manier bij aan de huidige arbeidsmarktkrapte.

Groot succes

Dit netwerkproject werd met succes onthaald. Het vormt de geschikte oplossing voor migranten om zich in te burgeren aan de hand van werk. Taal, mobiliteit en competenties vormen de vaakst voorkomende hindernissen, maar dankzij Jobroad is 40% van de deelnemers inmiddels aan de slag in onze regio. Niet slecht als u weet dat er op dit moment 600 mensen onder begeleiding zijn. Met de nodige ondersteuning en opleiding zorgen we voor een vlotte samenwerking tussen migranten en ondernemingen.

Infosessies

Interesse in dit project? Op dinsdag 2 oktober wordt een nieuwe editie georganiseerd in Brugge en op donderdag 8 november in Roeselare. Contacteer Tine Maes om in te schrijven.  

Jobroad

 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Hulp nodig?

Hulp nodig?