Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jobdreamday brengt 450 leerlingen naar de werkvloer in Dendermonde

Jobdreamday brengt 450 leerlingen naar de werkvloer in Dendermonde

  • 24/10/2023

Voka Oost-Vlaanderen, stad Dendermonde, Go! Talent en Óscar Romero slaan de handen in elkaar om maar liefst 450 laatstejaarsstudenten uit de regio in contact te brengen met meer dan 30 verschillende werkgevers. Het doel? Studenten inspireren en hen bewust maken van de organisaties en bedrijven die actief zijn in de regio. Met de Jobdreamday willen de verschillende partners de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor 1 dag even kleiner maken.

Na een succesvolle eerste editie in 2022 waren de bedrijven in de regio meteen laaiend enthousiast. Meer dan 30 deelnemende organisaties en bedrijven zetten vandaag hun deuren open voor 450 laatstejaarsstudenten uit de regio. 

“De voordelen van werken in de eigen streek zijn enorm, we willen de leerlingen dan ook laten zien welke innovatieve en interessante bedrijven er actief zijn in hun buurt. Werken in de eigen regio betekent bijvoorbeeld dat je vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk kan komen, waardoor een duurzaam woon-werkverkeer mogelijk is. Reken daarbij dat de stressfactor van werknemers significant verlaagt omdat ze minder vaak in de file moeten staan en meer tijd krijgen om de work-life balance in evenwicht te houden. Een niet te onderschatten element in mensen hun professionele leven vandaag,” licht Christel Geltmeyer, regiodirecteur Dendermonde Voka Oost-Vlaanderen toe. 
 

Aerts trucks foto

Ontdek de Jobdreamday Edities voor het Voorjaar van 2024 en doe mee als bedrijf

De komende edities van de Jobdreamday staan gepland voor het voorjaar van 2024 en zullen de steden Deinze, Wetteren en Zele aandoen. Graag deelnemen als bedrijf aan de Jobdreamday? Stuur een mailtje naar Simon Brouckaert.

Contactpersoon

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt