Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Joachim Coens op Voka Zomerstage bij Lineas

Joachim Coens op Voka Zomerstage bij Lineas

  • 30/09/2022

Op 22 september ging burgemeester van Damme Joachim Coens (cd&v) op Voka Zomerstage bij spoorvrachtoperator Lineas in Zeebrugge.  

Joachim Coens Voka Zomerstage Lineas Zeebrugge

In het kader van zijn Voka Zomerstage ging voormalig cd&v-voorzitter en burgemeester van Damme Joachim Coens op 22 september een dag werken bij spoorvrachtoperator Lineas in de haven van Zeebrugge.

Lineas is de grootste particuliere spoorvrachtoperator van Europa, met hoofdkantoor in België. Het bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje en coördineert operaties over heel Europa. De spoorvrachtoperator biedt spoorproducten en logistieke totaaloplossingen aan bedrijven aan. Die oplossingen maken ze in die mate eenvoudig en efficiënt dat ze de bevoorradingsketen van hun klanten kunnen verbeteren én bedrijven kunnen overtuigen om hun goederenvervoer te verschuiven van de weg naar het spoor. Op die manier willen ze de modal shift van de weg naar het spoor versnellen en bijdragen aan betere mobiliteit én een schoner milieu.

Het was een gevulde stagedag voor Joachim Coens, waarin hij ervaarde hoe de logistieke operaties in de Zeebrugge hub van Lineas dagdagelijks verlopen. De politicus mocht ook de handen uit de mouwen steken: hij assisteerde bij het vervangen van wielsets van een wagon, bij een technische controle en een remproef en bij het rangeren van een intermodale trein. Daarnaast werden ook heel wat inhoudelijke dossiers besproken, zoals de spoorverbinding tussen Zeebrugge en Antwerpen, de concurrentiepositie ten opzichte van de buurlanden, de impact van de automatische indexering en noden in de haven van Zeebrugge.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag