Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jeroen De Wit, van student-ondernemer naar snelst-groeiende techno-bedrijf

Jeroen De Wit, van student-ondernemer naar snelst-groeiende techno-bedrijf

  • 20/11/2017

Teamleader is op 15 november door audit- en consultingbedrijf Deloitte uitgeroepen tot snelstgroeiend technologiebedrijf in België. Op de Voka Nieuwjaarsreceptie 2018, op 8 januari in de Brusselse Bozar, trappen we het jaar ambitieus af. Jeroen De Wit, oprichter van Teamleader, is er een van de inspirerende ondernemers.

Jeroen De Wit van Teamleader
© Imagedesk

2018 wordt voor Voka een jaar in het teken van ondernemerschap. Want ondernemerschap zorgt ervoor dat de dingen vooruit gaan. Ondernemerschap is geen beroep, het is een attitude. Voor velen is het een uitdaging, soms zelfs een roeping. Ondernemers zorgen ervoor dat dingen gerealiseerd worden.

Jeroen De Wit, CEO en oprichter van Teamleader, liet in 2010 voor het eerst van zich horen als ondernemer. Gedreven door een sterke ondernemersgeest startte hij tijdens zijn studies in 2008 samen met drie vrienden het bedrijfje RGBscape op. Dat webdesignbureau werd in 2010 verkozen tot Gentse student-onderneming van het jaar. Negen jaar later breekt hij Europees door met het bedrijf Teamleader.

Jeroen De Wit begon als websiteontwerper samen met zijn medeoprichters Willem Delbare en Matthias De Loore. Maar hij merkte op dat er steeds meer vraag was naar tools voor projectmanagement. Dat inspireerde hen om een alleenstaande softwareapplicatie voor CRM, projectmanagement en facturatie uit te bouwen. En zo ontstond in 2012 Teamleader, een webapplicatie gericht op kmo’s, voor wie het product gemakkelijk moet zijn in gebruiken niet te veel mag kosten. Maar de dag van vandaag reikt Teamleader veel verder dan dat, met onder andere een mobiele app en een platform.

Teamleader werd zopas door Deloitte bekroond als snelst groeiende technologiebedrijf in ons land. De reden: op vier jaar tijd is de omzet van het bedrijf met 2.097 procent gegroeid, wat neer komt op een vertwintigvoudiging. Zo doen meer dan 5.000 betalende klanten een beroep op de diensten van Teamleader. De start-up is vandaag geëvolueerd naar een bedrijf met 170 werknemers, met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Madrid, Milaan en Parijs. En de ambitie is om nog verder te groeien. Verneem op de nieuwjaarsreceptie van 2018 waar Jeroen zijn uitdagingen, ambities en wensen in het nieuwe jaar liggen.

imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel