Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jeremie Vaneeckhout op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

Jeremie Vaneeckhout op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

  • 23/08/2022

In het kader van zijn Voka Zomerstage draaide Groen covoorzitter en Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout vrijdag 19 augustus een dag mee in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. 

Jeremie Vaneeckhout op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

Groen covoorzitter en Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout ging op vrijdag 19 augustus richting het Jan Yperman Ziekenhuis voor zijn jaarlijkse Voka Zomerstage.

Een bewuste keuze, zo zei hij zelf, om meer voeling te krijgen met deze cruciale sector in onze samenleving. Het bleef niet bij woorden: Vaneeckhout trok een verpleegplunje aan en hielp mee met de verpleegkundigen. Hij ervoer eigenhandig de uitdagingen van het vak en zag een ziekenhuis dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt en patiënten met een warm hart verzorgt in een hoogtechnologische omgeving.

Voor het Jan Yperman Ziekenhuis is het belangrijk om de taal van de patiënt te spreken over disciplines heen. Jong van geest zijn, is een van uitgangspunten van de organisatie. Tijdens zijn stage ontdekte de politicus ook de uitdagingen van deze sector. Het vinden van medewerkers en de nieuwe vormen van tewerkstelling zijn, naast energie en de kostenstructuur, belangrijke uitdagingen voor de zorgsector. Ook het inzetten van technologische evoluties, het vormen van netwerken en de nabijheid van zorg voor de patiënten zijn niet meer weg te denken uit de zorgsector.

Voldaan en met een rugzak vol impressies trok Vaneeckhout het weekend in.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag