Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jeremie Vaneeckhout (Groen) proeft van texmex bij Poco Loco

Jeremie Vaneeckhout (Groen) proeft van texmex bij Poco Loco

  • 16/09/2021

De rode bedrijfsgebouwen van Poco Loco zijn een begrip in Roeselare. Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout mocht er binnenkijken en ontdekte dat Poco Loco zowat heel Europa voorziet van typische texmex voedingsproducten.

Geen verrassing: ook bij Poco Loco staan meer dan 100 vacatures open. De krapte op de arbeidsmarkt is het startpunt van een boeiend gesprek over ambitieus ondernemerschap.

Poco Loco is onlangs gestart met de bouwwerkzaamheden voor een nieuwe tortillafabriek in Roeselare. Met deze investering van 45 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit wil eigenaar Paulig zijn positie als marktleider binnen texmex in Europa versterken. Paulig streeft ernaar de nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken, in lijn met de ambitieuze doelstelling van het bedrijf om de uitstoot van broeikasgassen door zijn eigen activiteiten tegen 2030 met 80% te verminderen ten opzichte van 2018. De eerste productie van Santa Maria en Poco Loco tortilla’s in de nieuwe fabriek wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

Paulig is een van Europa’s snelst groeiende bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Ze streven ernaar een koploper te zijn op het vlak van duurzaamheid. Deze nieuwe fabriek in België zal Poco Loco in staat stellen de verdere groei van de texmexcategorie te stimuleren en onze innovatiecapaciteiten te vergroten. Bedrijfsgroei en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan. De nieuwe fabriek wordt dan ook volledig CO2-neutraal.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce
Proximus
imu - vzw - obd
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - Recupel