Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jasper Pillen op Voka Zomerstage bij Barco

Jasper Pillen op Voka Zomerstage bij Barco

  • 20/09/2023

Op dinsdag 19 september ging federaal parlementslid voor Open Vld Jasper Pillen op Voka Zomerstage bij Barco in Kortrijk.

Jasper Pillen

Op 19 september werd federaal parlementslid Jasper Pillen (Open Vld) op de iconische One Campus van Barco in Kortrijk ontvangen door co-ceo An Steegen en haar team voor een Voka Zomerstage. 

De politicus werd er ondergedompeld in de wereld van Barco, een beursgenoteerde onderneming die gespecialiseerd is in beeldtechnologie. Hun activiteiten zijn opgedeeld in drie divisies. Bij de eerste divisie wordt er gefocust op de verkoop van projectoren voor cinema's, waar Barco trouwens wereldleider in is. Daarnaast maakt het bedrijf ook toestellen voor andere projecties voor attracties, musea en lokale besturen. De tweede categorie is een medische afdeling, die zich focust op het maken van displays voor de radiologie. Ze ontwikkelt ook camera's en softwareplatformen die operatiekwartieren in ziekenhuizen digitaliseren. De derde divisie richt zich op bedrijven; hun ClickShare-technologie maakt hybride vergaderingen mogelijk. Ook videomuren met bijbehorende displays en software worden almaar populairder bij veiligheidsdiensten en fabrieken die inzetten op automatisering.

Het was alweer een inspirerende stage en een boeiende inkijk in één van Vlaanderens technologieparels. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag