Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jansen The Building Company, Konings en Nelissen Steenfabrieken strijden voor Persprijs

Jansen The Building Company, Konings en Nelissen Steenfabrieken strijden voor Persprijs

  • 29/10/2020

Op 2 december wordt de Limburgse Persprijs opnieuw uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het online communicatie-event Versgeperst, een organisatie van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Een persjury kwam tot drie genomineerden: Jansen The Building Company, Konings en Nelissen Steenfabrieken.

Sinds 1997 bekroont de Limburgse Persprijs een onderneming of organisatie voor hun communicatie met de pers. Vorig jaar nog duidde de vakjury APK Group aan als winnaar vanwege hun duidelijke, snelle en accurate communicatie. Dit jaar gebeurt de uitreiking via het online event Versgeperst.
 

Communiceren in tijden van corona

“De afgelopen maanden werden communicatiespecialisten extra op de proef gesteld. Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern”, oordeelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. Daarom hield de jury voor hun selectie dit jaar ook rekening met de perscommunicatie tijdens de coronacrisis. Zo onderscheidt ze drie types van corona-communicatie bij bedrijven: ”Er zijn bedrijven die door corona hun business zagen boomen en dat ook succesvol communiceerden. Daarnaast moesten ondernemingen hun businessmodel volledig omdraaien, maar maakten het wel bespreekbaar. En tot slot is er de groep die met de handen in het haar zit, maar daar ook open en eerlijk over communiceert.”

"Communiceren in tijden van crisis is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern".

De persjury (bestaande uit Dirk Billion (TVL), Dominiek Claes (HBVL), Kurt Meers (Made in Limburg) en Dirk Reynders (Radio 2)) kwam tot drie kandidaat-winnaars: Jansen The Building Company, Konings en Nelissen Steenfabrieken. De jury motiveert hun selectie van genomineerden (in alfabetische volgorde) als volgt:

Jansen The Building Company

“Het bedrijf communiceerde duidelijk en helder over corona gerelateerde projecten zoals Vaccinopolis en de ontsmettingscontainer Clean Mask Decontamination Room. Daarnaast waren er heel wat projecten buiten Limburg die opvielen in de pers.”

Konings Zonhoven 

“Konings was erg zichtbaar tijdens de coronacrisis dankzij haar goede communicatie over de productie van alcoholgel tijdens de lockdownperiode. Verder was er ook een goede communicatie over de nieuwe investeringen in onder meer Borgloon en Breda.”

Nelissen Steenfabrieken 

“Nelissen Steenfabrieken viel in coronatijden op door de communicatie van de opschorting van het bouwverlof en de #samensterk-dronebeelden op VTM. Ook de bezwaren tegen de windmolen werden gevat geantwoord door alle omwonenden een mondmasker op te sturen.”
 

Communic-‘eren’ van de zorg

Bovendien wenst de persjury een speciale vermelding te maken voor de manier van communiceren door de ziekenhuizen en zorginstellingen in Limburg. “Tijdens de eerste golf kregen de ziekenhuizen in onze provincie het hard te verduren. Ondanks de crisis namen zij steeds de tijd om journalisten te informeren. Deze inspanningen willen we zeker in de verf zetten, want de genomen persacties zijn allesbehalve vanzelfsprekend. Vandaag willen wij en Voka – KvK Limburg al het zorgpersoneel een hart onder de riem steken voor de strijd waar zij nu weer voor staan. Bedankt voor de uitzonderlijk inzet!”, besluit de jury.

Wil jij live bij de uitreiking van de Persprijs zijn?

Contactpersonen

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie