Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jan Jambon (N-VA) wordt getraind in vaccinproductie bij Pfizer

Jan Jambon (N-VA) wordt getraind in vaccinproductie bij Pfizer

  • 08/09/2021

Pfizer Puurs levert aan meer dan 140 landen in de wereld coronavaccins. De navel van de vaccinwereld lag de afgelopen jaren in Puurs. Geen toeval dat de Vlaamse minister-president Jan Jambon deze plek uitkoos om deel te nemen aan een Voka zomerstage. Ook Vlaams minister Hilde Crevits nam deel aan de stage.

Vlaanderen is wereldkampioen vaccineren. En dat hebben we voor een groot deel te danken aan de werknemers van Pfizer Puurs. Die boodschap bracht Vlaams minister-president Jan Jambon aan een delegatie van het verzamelde personeel. Zeven op de tien gevaccineerde Vlamingen kreeg het Pfizervaccin uit Puurs in de arm gespoten.

Managing director van de productiesite Luc Van Steenwinckel vertelt over het razend drukke jaar dat Pfizer Puurs er heeft opzitten. In een race tegen de tijd werd de productiecapaciteit voor de coronavaccins uitgebouwd. Wanneer de officiƫle goedkeuringen voor het vaccin binnenliepen, was Pfizer klaar om de productie voor de wereld op te schalen.

Minister Crevits nam de tijd om het vernieuwde trainingscentrum van Pfizer te openen. Nieuwe medewerkers worden hier opgeleid. En ook bestaande medewerkers worden continu bijgeschoold. De excellenties ondervonden aan den lijve dat het werk van de mensen bij Pfizer precisie en kalmte vereist. De ministers leerden wat te doen wanneer zich een incident voordoet tijdens de vaccinproductie. Vaccins verspillen is uiteraard geen optie. Als een vaccinflesje omvalt, dient het met behulp van speciale handschoenen en een portie handigheid terug worden rechtgezet.

Pfizer zoekt 200 nieuwe medewerkers. Een direct gevolg van de vaccinproductie. Of hoe de wereldwijde vaccinatie extra banen schept in Vlaanderen.

Advertentie VanRoey- nov
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering