Skip to main content
Map

It's spring time!

  • 01/03/2021

Maart staat voor de deur en dat betekent ook het begin van de lente. Om studenten in deze uitdagende coronatijden een hart onder de riem te steken, pakt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, in samenwerking met Pepsico en Barco, deze maand uit met ‘Spring Time’. Van tips over solliciteren tot een jobbeurs en ontspannende DJ-sets, elke weekdag van de maand maart kunnen studenten hun gading vinden op het ‘Jump2Business’-platform.

Van student tot ondernemer of ondernemende medewerker 

Voka West-Vlaanderen blijft strijden tegen de braindrain waar West-Vlaanderen mee kampt. Met ‘JUMP’ zet de ondernemersorganisatie sterk in op het inspireren van studenten en het boosten van jong ondernemerstalent in de regio. Het ondersteunende platform ‘Jump2Business’ zet West-Vlaamse ondernemingen in de kijker en brengt studenten en ondernemingen samen. Studenten kunnen er ook terecht voor interessante weetjes en tips rond o.m. solliciteren. 

“Die studenten zijn onze toekomst, daar kunnen we niet omheen. Het is onze opdracht om ze warm te maken voor het ondernemerschap en om ze maximaal te inspireren. Niet alle studenten hoeven natuurlijk ondernemer te worden, maar ook van medewerkers in onze bedrijven wordt een stevige portie ondernemerschap verwacht. Voka West-Vlaanderen wil daarom, naast het stimuleren van jonge ondernemers, verder inzetten op de relatie tussen studenten en de West-Vlaamse bedrijven”, aldus Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. 

Spring Time

“Via onze JUMP-werking bereiken we veel studenten. De laatste weken en maanden merken we jammer genoeg op dat een grote groep studenten aangeeft dat ze het moeilijk hebben in deze coronatijd”, geeft Bert Mons aan. “Om hen een hart onder de riem te steken, dopen we de maand maart om tot ‘Spring Time’. Een maand lang willen we positieve signalen uitsturen en hen helpen om nog even door te zetten.” 

De ‘Spring Time’-campagne verloopt via het platform ‘Jump2Business’. Elke weekdag van de maand maart kunnen studenten er nieuwigheden terugvinden die zorgen voor ontspanning of inspiratie. 

#MoveOnMonday, #WalkingWednesday en #FunnyFriday zorgen voor de ontspanning. Met de #TuesdayTips staat elke dinsdag dan weer in het teken van solliciteren. Zo vindt er op 16 maart een digitale sessie plaats waar Barco en Pepsico tips delen over solliciteren. Op 23 maart is er vervolgens een online jobbeurs waarbij bedrijven zichzelf voorstellen en studenten met hen in gesprek kunnen gaan. Op #ThrowbackThursday blikken ondernemers en jonge medewerkers terug op hun eerste werkdagen. Heel wat inspirerende verhalen dus!

De bezoekers van het platform Jump2Business kunnen er vandaag al meteen invliegen met de eerste #MoveOnMonday. Neem gerust een kijkje via www.jump2business.be. 
 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag