Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

IT-talent ontginnen van op C-mine

  • 05/10/2022

Zoals zijn grootvader en vader de voorbije decennia onder C-Mine naar steenkool dolven, zo ontgint Hadil Zghibat anno 2022 IT-talent voor bedrijven. Dat doet hij samen met een compact team van toegewijde collega’s. Vier jaar geleden startte Hadil zijn IT-consultingbedrijf SYNCTIV, op een plaats die hem na aan het hart ligt. Maak kennis met een toegewijde zaakvoerder die zijn rekruteringsbedrijf de komende jaren verder op de kaart wil zetten.

starter

 

Na zijn studies TEW aan de VUB bleef Hadil niet bij de pakken zitten. Hij deed heel wat ervaring op bij enkele internationale consultingbedrijven. “In onze familie was ik de eerste persoon die een universitair diploma behaalde”, zegt Hadil trots. “Die bijzondere ervaring motiveerde me extra om de lat op professioneel vlak zo hoog mogelijk te leggen. Na mijn studies werkte ik als IT-recruiter bij onder meer Capgemini, NTT en KPMG. Ik leerde er de knepen van het vak. Ik werkte ook een tijdje als international business developer voor Brussels Invest & Trade, waarbij ik in Dubai marktonderzoek deed voor een Brusselse kmo. Ook die werkervaring was zeer waardevol.”

Ondernemerschap

Met die rugzak aan kennis en ervaring besliste Hadil in augustus 2018 om een eigen IT-rekruteringsbedrijf op te starten. “De tijd was rijp om van het ondernemerschap te proeven”, zegt hij. “Met Voka had ik alvast een uitstekende partner aan mijn zijde om SYNCTIV zo professioneel mogelijk uit te bouwen. Hun experten gaven me heel wat waardevolle tips, en uiteraard waren ook de contacten met collega-ondernemers erg waardevol. Vandaag heb ik een compact team van medewerkers rond me opgebouwd, met drie consultants, een freelance medewerker voor de opvolging van hr-gerelateerde taken en twee remote werkende rekruteerders die IT-talent en vacatures van opdrachtgevers zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.”

“De naam SYNCTIV is een acroniem voor ‘Synchronising’ (meedenken met je business, synchroniseren) en ‘Active’ (actief op zoek gaan naar talent).”

Breed speelveld

Vandaag hebben Hadil en zijn medewerkers de handen meer dan vol om als matchmaker op te treden tussen bedrijven en IT-professionals. “Zoals in alle domeinen woedt ook in IT een hevige oorlog om talent”, bevestigt hij. “Het speelveld waarin we werken, is trouwens heel ruim. Denk maar aan support engineers, IT-architecten, projectmanagers en system engineers. Met SYNCTIV richten we ons vizier voornamelijk op consultants en freelance professionals die bedreven zijn in IT-infrastructuur, dus alles wat te maken heeft met netwerkbeheer en security. De rekrutering van softwareontwikkelaars, test engineers en helpdeskmedewerkers behoort niet tot onze kerntaken.”

 

“Ik streef naar een team dat zo autonoom mogelijk werkt, zodat ik als zaakvoerder maximaal kan focussen op strategisch beleid.”

 

Trouwe klanten

Na ruim vier jaar kan het team van Hadil een mooi track record voorleggen, met een portfolio van trouwe klanten die regelmatig een beroep doen op de rekruteringsdiensten van SYNCTIV. “We werken voor enkele grote bedrijven in de telecom-, energie-, bank- en verzekeringssector”, zegt Hadil. “Ook industriële ondernemingen kloppen vaak bij ons aan. Zij beschikken immers over de nodige budgetten om IT-medewerkers aan te werven. Als je weet dat een IT’er gemiddeld 500 à 600 euro per dag kost, dan is het duidelijk dat het voor kleinere kmo’s niet altijd evident is om deze technische expertise in te huren.”

“Vandaag leveren we vooral oplossingen aan klanten in Brussel en Antwerpen, twee regio’s waar heel wat multinationals gevestigd zijn”, geeft Hadil nog aan. “Toch willen we onze expertise ook steeds meer aan Limburgse collega-ondernemers aanbieden. Daarom ben ik van plan om een extra salesmedewerker in huis te halen die deze opdracht mee in goede banen kan leiden.”

Lessen als ondernemer

Hadil geniet met volle teugen van het ondernemerschap. Wat heeft hij op vier jaar tijd al geleerd? “De voorbije jaren heb ik ontdekt dat je als ondernemer – samen met jouw team – expert moet worden in jouw vakgebied. Met andere woorden: investeren in een niche en hierin de beste willen zijn. Daarnaast is het natuurlijk cruciaal om jezelf niet op te sluiten in jouw kantoor, maar regelmatig in contact te komen met klanten, leveranciers en andere zakelijke relaties. Voeling houden met wat er leeft in de markt, nieuwe opportuniteiten ontdekken en boeiende nieuwe mensen leren kennen: al die aspecten zorgen ervoor dat je zowel professioneel als persoonlijk blijft groeien. Ik geniet vooral van contacten met collega’s uit andere sectoren, omdat die kruisbestuiving van ideeën erg verrijkend is. Bryo ScaleUp is hiervoor een uitstekend platform.”

Last but not least hecht Hadil erg veel belang aan een authentieke aanpak bij het rekruteren van nieuw IT-talent. “Met SYNCTIV investeren we veel tijd en middelen in gepersonaliseerde communicatie met consultants en freelancers. We letten erop dat de juiste jobinhoud bij de juiste persoon terechtkomt. Zo behalen we niet alleen een hoger rendement, maar realiseren we ook een duurzame band met professionals en opdrachtgevers.” 

Startende ondernemers: met Bryo geslaagd

Als beginnende ondernemer heb je vaak nood aan extra begeleiding en praktijktips om jouw zaak succesvol op te starten.
Bryo, de Voka-community voor startende ondernemers, biedt je extra gemoedsrust en comfort. Als deelnemer krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart en groei van je eigen start-up. Naast de bijeenkomsten brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Met individuele vragen kan je ook steeds terecht bij jouw Bryo-coach.
Maak nu kennis met onze verschillende trajecten StandUp, StartUp en ScaleUp voor een startersbegeleiding op maat!

Meer info:

klik hier

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Artikel uit publicatie