Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Investor Readiness brengt investeringsnoden in kaart

Investor Readiness brengt investeringsnoden in kaart

  • 01/12/2023

Exact twee jaar geleden gingen we voor dit magazine op bezoek bij rasondernemer Tom Devos. In de rubriek ‘Starter in de kijker’ kon je toen lezen hoe Tom als student-ondernemer websites begon te bouwen, gevolgd door de oprichting van het digital agency Intago. Vandaag wil hij de markt veroveren met zijn jongste start-up Hyperfox. Met dank aan onder meer het Investor Readiness-traject van Voka.

Student-ondernemer
 

“Tijdens mijn masterstudies handelsingenieur in de beleidsinformatica aan de UHasselt hielp ik als student-ondernemer kleine kmo’s bij het ontwerpen van hun websites. Na mijn studies werkte ik enkele jaren bij een advieskantoor in Haasrode, om in 2015 – samen met twee andere vennoten – Intago op te richten. Op amper drie jaar tijd bouwden we ons digital agency uit tot een flinke kmo met achttien voltijdse medewerkers.”

Businessmodel hertekenen 

Door de combinatie van een te snelle groei, een gebrek aan financiële onderbouw en onvoldoende maturiteit liep een investeringsronde voor Intago echter slecht af. “Via de opstart van een WCO-procedure slaagden we er nipt in om een faling te vermijden”, blikt Tom terug. “Maar dit betekende ook dat ik samen met mijn vennoten ons businessmodel volledig moest hertekenen, met een grondige downsizing van Intago tot gevolg. Dit was niet alleen een zware persoonlijke dobber, maar ook voor ons team van gepassioneerde medewerkers, van wie we noodgedwongen afscheid moesten nemen.”
 

Bryo ScaleUp als inspirator

“In 2021 raadden bevriende ondernemers me aan om deel te nemen aan het Bryo ScaleUp-traject bij Voka Limburg, om ‘terug uit mijn kot te komen’. Dit was een verstandige zet, omdat ik mijn netwerk een extra boost kan geven én kon kennismaken met de expertise van ondernemerscoach Joeri Stoop en een expertenraad. In die raad zetelde onder meer Dominique Roux, investeerder bij LRM. Hij overtuigde me ervan dat er veel potentieel in mijn bedrijf zou zitten als we de omschakeling zouden maken van een servicebedrijf naar een platformbedrijf.”


Investeren in Investor Readiness 

“Dominique Roux trok me ook over de streep om deel te nemen aan het Investor Readiness-traject van Voka”, legt Tom uit. “Dit parcours was voor mij een absolute eyeopener. Want vanaf het eerste moment werden we ondergedompeld in de leefwereld van een investeerder. Ik heb er geleerd op een heel andere manier naar mijn bedrijf te kijken, vanuit de bril van een investeerder. Waar ik dacht dat mijn bedrijf eigenlijk geen waarde had door het bijna-gefaalde traject, leerde ik dat er eigenlijk veel waarde zit in de opgebouwde markt- en domeinkennis en de al ontwikkelde intellectuele eigendom.”

Doorstart met Hyperfox

Met alle verworven kennis en een herwonnen zelfvertrouwen maakte Tom begin 2023 een doorstart met de lancering van Hyperfox. “Via Investor Readiness kwam ik in contact met serieel ondernemer Bert Baeck. Samen richtten we Hyperfox op, waarmee we een B2B-commerce platform lanceren voor distributeurs en groothandels. Ons doel? Hun volledige end-to-end-verkoopproces stroomlijnen en automatiseren. Je kan Hyperfox beschouwen als een gepersonaliseerde laag bovenop een ERP-systeem, waardoor elke B2B-klant bestellingen kan plaatsen tegen zijn prijs en binnen het afgesproken gamma. Meer transparantie naar de klant over de bestelstatus, minder administratieve overhead en meer verkoop, daar streven we naar.” ◀

“Het Investor Readiness-traject was voor mij een absolute eyeopener.”

Tom Devos

Zoek je als ondernemer jouw weg in het financierings­landschap? 

Wil je een traject volgen dat je klaarstoomt om het juiste kapitaal voor jouw onderneming te verwerven? Neem deel aan Investor Readiness van Voka!
Meer info vind je op de webpagina of neem contact op met Valérie Vanhelmont.

 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Uzbrussel
imu - vzw - Altez
Proximus

Artikel uit publicatie