Skip to main content
  • Nieuws
  • Investeren in relaties. Vertrouwen op de oogst.

Investeren in relaties. Vertrouwen op de oogst.

  • 01/12/2017

Mensen kennen, daar kom je verder mee. De juiste mensen kennen, daar kom je ver mee. U weet ondertussen dat ik graag met woorden goochel. Maar eigenlijk wil ik u gewoon van harte uitnodigen naar de 16e editie van de Bedrijvencontactdagen op 6 en 7 december. Place to be: Kortrijk Xpo. Als co-organisator van het eerste uur ligt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen aan de basis van het grootste b2b-netwerkevent van België. Opnieuw zullen naar verwachting 15.000 bezoekers naar Kortrijk afzakken. En de oogst zal niet min zijn: een topplatform van bijna 600 bedrijven-exposanten uit de regio uit zowel de industrie, toelevering, klein- en groothandel, transport als de bouw- en dienstensector. Het concept en de doelstelling zijn eenvoudig: zakendoen in eigen regio.

Netwerken. You love it, or you hate it. Alles draait rond het leggen en onderhouden van contacten die u verder kunnen helpen in alles wat u onderneemt, professioneel, maar ook daarbuiten. Maar dat is slechts één kant van de medaille. Dat netwerk is er niet alleen voor u, het is de bedoeling dat ook de anderen er wijzer en beter van worden. Netwerken is geven en nemen. Jagen en zaaien. Halen en brengen. Dus ook u helpt mensen in uw netwerk aan informatie en nieuwe contacten en geeft iemand net die tip over een nieuwe klant, leverancier of oplossing waar zij of hij net naar op zoek was. Zo helpt u elkaar. De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat u weet wat u wilt bereiken en hoe u uw netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt. 

En dat het grootste netwerk- en contactevent nu net in West-Vlaanderen plaatsvindt, mag niemand verbazen. West-Vlaanderen en de West-Vlaamse ondernemers, ze verbazen mij nog elke dag. In de meest positieve zin natuurlijk. West-Vlaanderen, dat is één brok ondernemerschap. Als geen ander een regio van sterke, familiale kmo’s, maar ook van creatieve starters. Dat jonge geweld verhoogt de aantrekkelijkheid van de regio en opent opportuniteiten voor kruisbestuiving met gevestigde ondernemers. En hoewel niet altijd zichtbaar voor het brede publiek kent de regio ook heel wat sterke groeiers die tot de absolute wereldtop behoren. Dat potentieel kunnen we als Voka niet genoeg in the picture zetten om duidelijk te maken aan iedereen in de regio en daarbuiten welke de mogelijkheden zijn om hier te werken, te ondernemen, en dus ook te wonen en te leven. 
 
En bovenop het samenbrengen van ondernemingen en ondernemers, het identificeren van businessopportuniteiten en het stimuleren van ondernemerschap doen wij als Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen natuurlijk ook nog heel wat in de marge van de tweedaagse. Studenten en CEO’s gaan in debat rond het thema “Kere ekje were”, er is een jobevent in samenwerking met de Stad Kortrijk en de VDAB en we organiseren een speeddating voor exposanten onderling. Natuurlijk is er ook nog het Bryo-starterspaviljoen. 

Dus denk eraan tijdens de komende Bedrijvencontactdagen: investeer in uw relaties, in uw netwerk en vertrouw op de oogst. En kom natuurlijk ook eens langs op de stand van Voka. Ik trakteer.

Kom ons bezoeken!

  • Bezoek Voka West-Vlaanderen op stand 223, Bryo op stand 237 en Welt op stand 4326.
  • Het openingsevent "Kere ekje were" vindt plaats op woensdag 6 december. Schrijf u hier in!
  • Meer info over de Bedrijvencontactdagen: bedrijvencontactdagen.be 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder