Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Investeren in duurzame infra-oplossingen

Investeren in duurzame infra-oplossingen

  • 02/05/2023

Sinds zijn oprichting in 1960 is APK (Algemene Participatie Kerkhofs) uitgegroeid tot een multidisciplinaire infragroep. Een team van 1.800 medewerkers – aangevuld met een even groot aantal onderaannemers – bouwt volop aan slimme en duurzame steden. Hierbij dragen zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.

Solange Bruno (APK)
Solange Bruno (APK)


Multidisciplinaire aanpak

Bedrijven en overheden die een ervaren partner zoeken voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van telecomnetwerken, energienetten, waternetten en weginfrastructuur, zijn bij APK Group aan het goede adres. “We bieden onze klanten alle noodzakelijke diensten aan voor het realiseren van (ver)bouwprojecten, van smart solutions tot groenaanleg en van wegenbouw tot telecom. Omdat we alle technische expertise onder één dak verzamelen, bieden wij een geïntegreerde visie aan met een lagere total cost of ownership. Onze klanten appreciëren die brede kijk meer en meer.”

Maatschappelijke rol

“Onze slogan ‘Together we create smart and sustainable cities’ mag je vrij letterlijk nemen”, zegt Rik Thys, Chief Business Development Officer van APK Group. “Samen met onze partners zoeken we steeds naar duurzame en toekomstgerichte oplossingen. Binnen de groep zetten we ook sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrekken we onze medewerkers en externe stakeholders hier maximaal bij. We hebben een sterke ‘meten is weten’-cultuur en trekken die uiteraard ook door voor onze CO2-prestaties en veiligheidscultuur. We zijn trots dat we op die manier als APK Group een sterke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.”

Rik Thys (APK)
Rik Thys (APK)


Alle neuzen in dezelfde richting

Omdat medewerkers van de APK Group voornamelijk op werven werkzaam zijn, vergt het omgaan met duurzaamheid een heel andere aanpak dan in productiebedrijven. “Het is best een hele uitdaging om aan elke bedrijfsactiviteit de gepaste duurzaamheids-KPI’s te koppelen en toch de eigenheid van elke business unit te behouden”, geeft Solange aan. “Zo willen we op werven zoveel mogelijk gebruikmaken van hernieuwbare energie, en streven we er ook naar om onze werknemers zo ecologisch mogelijk van punt A naar punt B te krijgen. Hierbij houden we maximaal rekening met de noden van onze mensen en de praktische vereisten voor het materieel dat zij dagelijks gebruiken. In stedelijke omgevingen voorzien we bijvoorbeeld elektrische fietsen voor onze projectleiders.”

Medewerkers staan centraal

Ook het sociale aspect van ondernemen draagt de APK Group hoog in het vaandel. Solange legt uit: “We investeren bijvoorbeeld volop in vorming en training van medewerkers, in samenwerking met het Overpeltse opleidingsinstituut Q-Academy. Op die manier bieden we elke collega de nodige ondersteuning bij het creëren van een professioneel groeipad, met interne mobiliteit binnen onze verschillende bedrijfsunits – en dus het aan boord houden van waardevol talent – als ultieme doel. Voor de instroom van nieuwe medewerkers werken we onder meer samen met universiteiten, hogescholen en VDAB.”

“Ook ons preventie- en beschermingsbeleid is een integraal onderdeel van het bedrijfsbeleid”, bevestigt Rik. “Via de inzet van eigen preventieadviseurs, het creëren van een positieve aanspreekcultuur en een dynamisch risicobeheersingssysteem doen we er alles aan om een gezonde en veilige werkomgeving voor alle collega’s en bouwpartners te voorzien.”

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie