Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Interne nieuwsbrief: De Jolien Express!

Interne nieuwsbrief: De Jolien Express!

  • 23/01/2024

De wereld van Voka – KvK Vlaams-Brabant is er een die snel evolueert. Een constante daarin? Collega Jolien Meeusen die als een sneltrein door het Voka-landschap dendert. Haar carrière leest als een prachtige reis waarin elke halte haar nieuwe inzichten gaf – en belangrijk: waar zij telkens nieuwe kansen greep.

De nieuwste halte? Haar rol in het directiecomité als Manager Team Relatiebeheer. Stap op en reis mee met de Jolien Express!

Sinds 2012 heeft Jolien, een geboren en getogen Leuvenaar, een indrukwekkend pad bewandeld door de verschillende domeinen van Voka. Ze benadrukt dan ook de waarde van horizontale groei binnen Voka. "Het biedt een kans om je netwerk uit te breiden, je kennis te verdiepen, en een completer beeld van Voka te krijgen. Het verkennen van verschillende rollen is niet alleen een reis van professionele ontwikkeling, maar ook een avontuur dat leidt tot een dieper begrip van de organisatie", vertelt ze enthousiast.

HALTE 1: De start bij duurzaamheid

Jolien's Voka-avontuur begon bij duurzaamheid, in een tijdperk waarin het VCDO nog het daglicht moest zien. Met een eindwerk gewijd aan duurzaamheid, wist Jolien dat haar toekomst groen gekleurd zou zijn. Ze sprong op de Voka-trein in een tijd waarin banen schaars waren, niet wetende dat dit het begin zou zijn van een interessante reis.

HALTE 2: Plato coördinator

In de rol van Plato coördinator ontdekte Jolien de kracht van netwerken en relaties. Ze werd de brug tussen Voka en bedrijfsleiders, wat haar inzicht in de zakenwereld aanzienlijk verdiepte. Deze periode was een masterclass in het smeden van connecties en legde de basis voor haar latere rollen.

HALTE 3: Van relatiebeheer tot Jong Voka Leuven

Als relatiebeheerder in regio Groot-Leuven polijstte Jolien haar vaardigheden verder. Haar pionierswerk met Jong Voka Leuven weerspiegelt haar ambitie om niet alleen te groeien, maar ook om een landschap te creëren voor toekomstige generaties.

HALTE 4: Een korte pauze met een triomfantelijke terugkeer

Jolien nam een korte adempauze van Voka, een periode van reflectie en groei. Ze keerde terug met vernieuwde energie en een duidelijke visie, een krachtig bewijs dat soms een stap terug nodig is om twee stappen vooruit te zetten. "
Jolien benadrukt het belang van kansen grijpen: "Durf springen. Je kent de organisatie en het netwerk al. Als je interesse hebt in een thema of affiniteit ermee voelt, zelfs al is dat puur interesse, waarom zou je het dan niet verkennen?"

Dit advies is vooral relevant in een tijd waarin de drang naar iets nieuws vaak wordt geïnterpreteerd als een noodzaak om buiten de huidige organisatie te kijken. Ze herinnert ons eraan dat nieuwe uitdagingen en kansen vaak dichterbij zijn dan we denken. "Nieuwe horizonten moet je niet altijd buiten je eigen nest zoeken," zegt ze. "Soms is de rijkdom aan mogelijkheden al aanwezig in de omgeving waar je je al bevindt."
 

Om nieuwe horizonten te verkennen hoef je niet altijd het nest te verlaten

HALTE 5: Key Account Manager

Als Key Account Manager voor Oost-Brabant, en later voor heel Vlaams-Brabant, speelde Jolien plots op een nieuw niveau. Ze verdiepte zich in lobbywerk en maatschappelijke thema's, en werkte op macroniveau. Het gaf blijk van haar vermogen om complexe en invloedrijke rollen aan te nemen.

HALTE 6: Manager Team Relatiebeheer

Nu, als manager van het team Relatiebeheer, gebruikt Jolien haar rijke ervaring om anderen te leiden en te inspireren. Deze rol illustreert haar continue evolutie en de impact die ze heeft binnen Voka.

Jolien's verhaal getuigt van de rijke diversiteit aan kansen binnen Voka. Haar ervaring leert ons dat het verkennen van nieuwe rollen en verantwoordelijkheden binnen dezelfde organisatie een krachtige manier kan zijn om te groeien, te leren en jezelf opnieuw uit te vinden. Soms is het verkennen van nieuwe paden binnen het eigen nest hetgeen de meest verrassende en verrijkende ervaringen oplevert.

Haar avontuur is nog lang niet ten einde, en we kijken uit naar de vele haltes die nog volgen op de verdere reis van de Jolien Express!
 

AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - Uzbrussel