Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Internationale technologiegroep ABC neemt familiebedrijf E. Van Wingen over

Internationale technologiegroep ABC neemt familiebedrijf E. Van Wingen over

  • 21/09/2022

Medio september raakte het nieuws bekend dat Anglo Belgian Corporation, een Gents bedrijf dat 
motoren voor de energie- en transportindustrie ontwikkelt en produceert, het Evergems familiebedrijf E. Van Wingen overneemt. E. Van Wingen is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, installeren, onderhouden en reviseren van noodstroomvoorzieningen en energiecentrales.

foto
Eleonora en Jean-Pierre van Wingen samen met Tim Berckmoes van ABC

 

Beide ondernemingen plaveien samen de weg richting energietransitie via innovatie. Dit uit zich bijvoorbeeld in het toepassen van geavanceerde emissie nabehandelingssystemen, door te werken met hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof of door de totale energie-efficiëntie te verhogen via warmterecuperatie. 

Door de vele synergieën zijn Jean-Pierre Van Wingen, CEO van E. Van Wingen, en Tim Berckmoes, CEO van Anglo Belgian Corporation, het eens dat deze overname de juiste beslissing is. De overname verzekert niet alleen de continuïteit voor werknemers, klanten en leveranciers, maar zorgt ook voor meer slagkracht in binnen- en buitenland. “EVW 3.0 is geboren”, klinkt het. “We zien deze acquisitie als een unieke kans om ons bedrijf nu, na twee generaties als familiebedrijf, naar een hoger niveau te tillen”, zegt Jean-Pierre Van Wingen trots. “De mogelijkheden door de uitwisseling van kennis en knowhow en de complementariteit van de activiteiten vormen een nieuwe troef. Er ligt een mooie toekomst voor onze vijftig medewerkers klaar.”

Ook Tim Berckmoes is zeer verheugd met de acquisitie. “De uitdagingen op vlak van energietransitie en energiebevoorradingszekerheid zijn groot, maar samen met EVW kijken we vol vertrouwen naar de toekomst.”

foto

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024