Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Internationale durvers aan het woord op unieke netwerkavond van Voka - KvK Vlaams-Brabant

Internationale durvers aan het woord op unieke netwerkavond van Voka - KvK Vlaams-Brabant

  • 01/06/2023

Op 14 juni organiseert Voka - KvK Vlaams-Brabant een netwerkavond op de UCLL-campus Proximus te Heverlee voor studenten, start-ups, scale-ups of groeiende bedrijven die interesse tonen in hoe huidige internationale spanningsvelden ondernemingen kunnen beïnvloeden en wat het voor hen lokaal kan betekenen.

 

“Met deze netwerkavond willen we niet alleen starters motiveren om het internationale pad te verkennen maar ook inspireren in hoe om te gaan met geopolitieke veranderingen." aldus Kris Claes gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.

Helemaal bovenaan de affiche prijkt Professor Jonathan Holslag, docent internationale politiek aan de VUB en expert in geopolitiek, veiligheid en de rol van Europa in de veranderende internationale orde. Met gebeurtenissen als Brexit, de Oekraïense crisis en de spanningen tussen de VS en China geeft hij de ondernemers een unieke kijk op het grotere plaatje met als doel: eigen groei bevorderen. Suyin Aerts breit er als moderator de sprekers geanimeerd aan elkaar.

Durf verder kijken dan de eigen grenzen

Drie indrukwekkende en inspirerende sprekers zullen er uit hun eigen internationaal traject succesverhalen, valkuilen en hindernissen toelichten.  Niet de minste namen staan op de voka-affiche. De andere publiekstrekkers zijn:

  • Daan De Wever, CEO van Destiny, een cloud communicatieplatform dat intussen evolueerde tot één van de toonaangevende B2B spelers in Europa.
  • Danny Lein, oprichter en CEO van Twipe, een toonaangevend technologiebedrijf gespecialiseerd in de distributie van digitale kranten. De heer Lein investeerde vroegtijdig in AI en machine learning en werkte samen met klanten zoals Le Monde en The Telegraph om hun digitale groeipaden vorm te geven.
  • Mark Vandevelde, mede-oprichter van Komrads, een duurzaam en authentiek sneakermerk dat klassieke Sovjet-sneakers nieuw leven inblaast en de eerste circulaire sneaker in hun collectie heeft geïntroduceerd, de Komrads APL, gemaakt van hergebruikte en gerecycleerde materialen.

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Dyls februari2024
Proximus