Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Intense samenwerking tussen Bewel en Scania Parts

Intense samenwerking tussen Bewel en Scania Parts

  • 03/01/2024

Deze rubriek is voorbehouden voor nieuws van onze leden. Want die zitten niet stil. Iedere dag verwezenlijken ze nieuwe dromen en gaan ze nieuwe uitdagingen aan. Wij zetten al die bedrijvigheid met veel plezier in de bloemetjes! 

 

In 2006 startte de samenwerking tussen Bewel en Scania Parts Logistics. Toen met een 50-tal werknemers, vandaag met meer dan 100 Bewel-medewerkers die voor de Zweedse vrachtwagenproducent Scania in Oudsbergen actief zijn.
Werknemers van Bewel nemen tal van activiteiten over van het Scania-personeel. Ze (her)verpakken in bulk geleverde onderdelen, zoals schroefjes, oliefilters en rubbertjes, maar ook grotere onderdelen. “De mensen van Bewel leveren echt goed werk”, zegt managing director Dirk Fritzsch van Scania. “Onze intense samenwerking ligt in lijn met onze missie die sociaal engagement vooropstelt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons geen holle slogan, maar dagelijkse realiteit. Bewel-medewerkers zijn een deel van ons team. In 2023 vierden zij mee ons 30-jarige bestaan.”
 
Werkgelegenheid
Enkele jaren geleden investeerde Bewel in een nieuwe hal van 21.000 m² op de Scania-site. “Werkgelegenheid komt altijd op de eerste plaats”, zegt Johan Bongaerts van Bewel. “Belangrijk aan de overeenkomst is dat Scania zich engageert om negen jaar lang werk te voorzien voor 105 maatwerkers.”
Deze bijzondere samenwerkingsformule biedt een meerwaarde voor beide partijen. “Het blijft onze missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alle kansen te geven via een klantgerichte en kwalitatieve productie. In 2024 vervullen we deze missie al 60 jaar, en daar zijn we zeer trots op.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Artikel uit publicatie