Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Input van buitenaf voorkomt tunnelvisie

Input van buitenaf voorkomt tunnelvisie

  • 01/12/2022

In het Netwerk Good Governance brengt Voka – KvK Limburg externe adviseurs die zetelen in een Raad van Advies en externe bestuurders die zetelen in een Raad van Bestuur samen om ervaringen uit te wisselen. “Input van buitenaf is belangrijk omdat je anders een tunnelvisie creëert. Daarom is het interessant voor zowel startende als ervaren ondernemers om deel te nemen”, zegt Alain Reynvoet, extern adviseur en Managing Director van Revercon.

Revercon is gespecialiseerd in consulting in de wereld van het verspanen. “We zijn bereid om onze jarenlange, internationale ervaring op het gebied van sales en marketing bij verspanende bewerkingen zoals draaien, frezen en boren in metalen en kunststoffen te delen”, vertelt Alain Reynvoet. “Dit doen we zowel aan gebruikers als verkopers van verspanende middelen zoals CNC-machines en de bijbehorende gereedschappen.”

 

Alain Reynvoet - Revercon

 

Nut van NW Good Governance

Reynvoet neemt deel aan NW Good Governance omdat hij zijn ervaring wil delen met jonge ondernemers. “Als manager ben ik er rotsvast van overtuigd dat je hulp moet durven te vragen. Een boekhouder heeft iedereen, maar op het vlak van hr, marketing en sales durven bedrijven vaak geen advies te vragen”, zegt Reynvoet. “Er zijn heel wat ondernemers die net zoals ik de goodwill hebben om mensen verder te helpen. Voka – KvK Limburg probeert de drempel te verkleinen door externe adviseurs in contact te brengen met bestuurders.”

“Als consultant geef je advies tegen betaling, maar als externe adviseur in een Raad van Advies ben je een deel van het bedrijf”, legt Reynvoet uit. “Als ondernemer vind ik een klankbord enorm belangrijk en dat kan in een Raad van Advies. Je kan geëngageerd samenwerken en je steentje bijdragen aan de groei van het bedrijf.”

 

Raad van Advies

“Gemiddeld komt een keer om de drie maanden de Raad van Advies samen om ervaringen uit te wisselen in een ongedwongen sfeer”, zegt Reynvoet. “Ondernemers beseffen vaak niet dat zo’n raad ook een terugwerkende kracht heeft. Voor mij persoonlijk is het naast het delen van mijn ervaring ook een verrijking voor mezelf omdat jonge ondernemers vaak met frisse ideeën komen die ik ook kan toepassen in mijn eigen bedrijf.”

De kruisbestuiving van andere industrieën tijdens de Raad van Advies kan je helpen in je eigen groeiproces. “Als je bang bent om een concurrent in de raad te zetten, kijk dan welke theorieën aanverwante industrieën toepassen die niet meteen je concurrenten zijn. Zo ben ik vroeger informatie gaan zoeken in de auto-industrie, waardoor ik dit ook in de machinewereld kon toepassen. Daarnaast is input van buitenaf belangrijk omdat je anders een tunnelvisie creëert. Daarom is het interessant voor zowel jonge als oudere ondernemers om deel te nemen.”

“Ervaring bouw je op over de jaren heen. Vaak geven oprichters van een Raad van Advies aan dat ze zelf het advies eerder hadden kunnen gebruiken. De kennis en ervaring van partners kunnen je vaak helpen om je droom waar te maken”, sluit Reynvoet af.

Artikel uit publicatie