Skip to main content
Map

Innovokation: Single-use plastics

  • 31/10/2019

De Europese Unie heeft zopas nieuwe richtlijnen uitgevaardigd voor het gebruik van single-use plastics. Dat zijn plastic producten die geheel of gedeeltelijk uit plastic gemaakt zijn en meestal na eenmalig of kortstondig gebruik worden weggegooid. De vraag dringt zich op: betekent dit het einde van kunststofproducten?

Nieuwe maatregelen

De EU bindt de strijd aan met plasticvervuiling. Zo heeft ze recent nieuwe richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de vermindering van de hoeveelheid afval die we produceren. Vanaf 2021 behoren plastic borden, ballonnenstokjes en wattenstaafjes tot het verleden. In de toekomst zal de EU verdere maatregelen nemen om het gebruik van andere single-use plastics tot een minimum te herleiden.

De ban van single-use plastics daagt ondernemers uit om te innoveren.

-

Geen drempel voor innovatie

De nakende ban op single-use plastics wekt heel wat onrust bij ondernemers. De ban daagt ondernemers uit om te innoveren en na te denken over hoe we morgen gaan omspringen met het gebruik van kunststof producten en verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van biobased plastics op alternatieve materialen.

Zoals te zien bij

Bedal ontwikkelt innovatieve pleisters om patiënten met een katheter alle comfort te bieden. Hun drainpatch, een single-use plastic, is de pasklare oplossing voor het effectief
bevestigen van eender welk katheter.

Lees hier het volledige artikel over Bedal 

 

Meer weten over de toekomst van Single-use plastics?

  • Schrijf je dan in voor de infosessie rond Single-use plastics!
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
Proximus