Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Innovokation: artificial intelligence

Innovokation: artificial intelligence

  • 03/10/2019

Artificial intelligence is niet langer science fiction. Het wordt meer en meer deel van ons dagelijks leven (Hey, Siri!) en de zakelijke wereld. Het begrip bestaat al sinds 1956, maar er waren jaren van vooruitgang nodig om er een technologische realiteit van te maken.

Wat is het?

Artificial intelligence (AI) refereert naar ieder soort computersoftware dat menselijke activiteiten uitvoert zoals leren, plannen en problemen oplossen. De meest voorkomende vorm van AI is machine learning. Dit wordt vooral gebruikt om grote hoeveelheden data te verwerken. Het gaat hierbij om algoritmes die lijken te leren doorheen de tijd en steeds beter worden in wat ze doen.

Mens of machine?

AI vervangt mensen niet, het ondersteunt ze. Door veel sneller veel meer data te analyseren, kan AI syntheses geven en acties voorstellen. Het kan zelfs anticiperen op situaties die menselijke programmeurs niet voorzien. Zo zijn decision makers beter geïnformeerd en kunnen ze hun plannen preciezer uitzetten.

"AI vervangt mensen niet, het ondersteunt ze"

Zoals te zien bij…

Dronematrix gebruikt AI om hun drones aan te sturen. De camera’s zijn geprogrammeerd om afwijkende bewegingen te detecteren. Zo kunnen ze onder meer de veiligheid monitoren tijdens evenementen. 

Lees hier het volledige artikel over Dronematrix