Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Innovatieforum: iets voor jou?

  • 11/10/2021

Als manager de rol van innovatie opnemen kan uitdagend zijn.

Zowel Steve Wittouck (Bostoen), Pieter-Jan Vanfleteren (Zonnehoeve) als Dylan Caufrier (Lightstream) hebben de rol in hun onderneming om strategische innovatieprojecten te trekken én vonden tijdens het innovatieforum een klankbord.

Wil jij ook beroep doen op het innovatieforum om je blik te verruimen en inzichten te verkrijgen? Het innovatieforum is een netwerk dat je feedback en advies op maat geeft, zodat je jouw project optimaal kan uitrollen. 
 

Bekijk de opstartdatum

De meerwaarde van het innovatieforum door drie paar ogen

 

 1

Bostoen: “De verschillende gastsprekers zijn niet van de minste dus een aanrader om dit te volgen!

"Ik kan iedereen aanraden om deel te nemen aan het innovatieforum van Voka Oost-Vlaanderen!
Een lerend netwerk waarbij je als deelnemer nieuwe inzichten krijgt tot interessante topics omtrent innovatie. Zo leer je ook gelijkgestemden kennen waarmee je je kennis kan delen en kan je ook op elkaar rekenen indien je met vragen zit. Bedankt Helena voor de professionele begeleiding en opvolging!"

 

Steve Wittouck, Bostoen

Steve Wittouck, IT-manager bij Bostoen.

Hij heeft alvast een aantal vooruitstrevende projecten die hij in een eerder traditionele sector weet te implementeren. Met beide voeten stevig op de grond brengt hij innovatie en digitalisatie op de werf. Zijn rol is niet die van techneut, maar die van verbinding: hij linkt technologie, de vraag van klanten en medewerkers. 

 

2

Lightstream: “Een klankbord onder gelijkgestemde bedrijven met een passie voor innovatie. De interessante sprekers bezorgden ons een aantal essentiële kapstokken."

"Het innovatieforum hebben wij ervaren als een klankbord onder gelijkgestemde bedrijven met een passie voor innovatie. De sessies met stuk voor stuk interessante sprekers rond vermarkting van innovatieve producten, het change management verbonden aan innovatie, … bezorgden ons een aantal essentiële kapstokken waarmee we aan de slag kunnen. De openheid en dynamiek van de deelnemers zorgden voor een unieke kijk over het muurtje. Stuk voor stuk ervaringen die ons sterken in ons eigen verhaal."

 

foto

Dylan Caufrier richtte acht jaar geleden Lightstream op, een gespecialiseerd studiebureau in electrical engineering en lighting solutions. Versneld door de coronacrisis 

Lightstream bouwde, versneld door de coronacrisis, een systeem dat ervoor zorgt dat onderhoudstechnici altijd de laatste versie van zo’n schema ter beschikking hebben. Niet alleen zet dit bedrijf in op SaaS, maar ook op hun eigen 'Lightstream Academy' om hun groei blijvend te verzekeren. 

 

3

Zonnehoeve Productie: "De verschillende invalshoeken en benaderingen van innovatietopics zorgde voor een verfrissende blik over lopende en toekomstige innovatieprojecten binnen de eigen onderneming."

foto

Pieter-Jan Vanfleteren is COO bij Zonnehoeve Production. 

Zonnehoeve|Production is een maatwerkbedrijf dat betaalde arbeid aanbiedt in een aangepaste, beschermde werkomgeving. De laatste jaren maakten ze werk van verschillende nieuwe projecten, zoals een nieuw ERP-pakket en artificiële intelligentie inplannen in het productieproces. 

 

 

Is het innovatieforum iets voor jou? 

Op het innovatieforum brengen we mensen samen die strategische beslissingen rond innovatie nemen voor hun onderneming. Het wordt in de eerste plaats een ervaringsuitwisseling tussen gelijkgestemden, maar we zullen ook experten uitnodigen rond specifieke thema’s (bekijk de thema’s).
Bovendien krijg je elke sessie een 3-tal getuigenissen te horen van de andere deelnemers. Dit betekent dus ook dat je zelf eenmaal een case of getuigenis naar voren brengt. Je krijgt feedback en advies op jouw maat, zodat je jouw project optimaal kan uitrollen. Tegelijk leer je van de situaties van andere innovators.

Schrijf je in

Contactpersoon

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie