Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ingrid Festjens, Voka-ambassadeur Bilzen

Ingrid Festjens, Voka-ambassadeur Bilzen

  • 27/03/2024

Deze maand zijn Bilzen en Hoeselt aan de beurt om twee lokale Voka-ambassadeurs in de kijker te zetten: Ingrid Festjens en Axelle Henrard. Hoe schatten zij hun rol als lokale ambassadeur in? En wat zijn volgens hen belangrijke kwaliteiten waarover een ambassadeur moet beschikken?

We trappen deze rubriek af in Bilzen, waar Ingrid Festjens sinds 2002 afgevaardigd bestuurder is van RSM Automaterialen. “Met ons familiebedrijf zijn we al ruim vier decennia een onafhankelijke groothandel in auto-onderdelen en carparts. We focussen op enkele specifieke automerken. Autoprofessionals innovatieve en kwaliteitsvolle onderdelen en service leveren, dat is onze missie!”

Clubgevoel creëren
Naast zaakvoerder is Ingrid sinds 2019 ook lokaal Voka-ambassadeur in Bilzen én voorzitter van de Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg. Die combinatie zorgt bij de Limburgse onderneemster voor een goedgevulde agenda, maar biedt ook tal van mooie opportuniteiten om lokale collega-ondernemers te ondersteunen in zakelijke dossiers. “Met OC ZOL willen we een gesprekspartner zijn voor de lokale besturen, zodat de stem van ondernemingen uit Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren gehoord wordt”, aldus Ingrid. “Daarnaast brengen we ondernemers samen om via een bedrijfsbezoek, lezing of debat een echt clubgevoel te creëren en voor ervaringsuitwisseling te zorgen.”

Bruggenbouwer en inspirator
Ook de rol van lokaal Voka-ambassadeur ligt Ingrid nauw aan het hart. “Toen Voka Limburg me zo’n zes jaar geleden vroeg om ambassadeur in Bilzen te worden, nam ik met plezier – en vol ambitie – die handschoen op. Ik hou er immers van om als bruggenbouwer de contacten tussen lokale ondernemers en het stadsbestuur te faciliteren, en tegelijk mee mijn schouders te zetten onder inspirerende netwerkactiviteiten. Bedrijfsleiders samenbrengen en hen laten discussiëren over hete hangijzers in onze gemeente, weg van de waan van de dag: op die manier houden we heikele dossiers op de agenda.”

Bedrijfsvriendelijk klimaat
Met een zestal bedrijventerreinen – van Spelver en Kieleberg tot Royerveld – beschikt Bilzen over heel wat troeven voor bestaande en nieuwe ondernemingen. Ingrid: “Bilzen heeft een bedrijfsvriendelijk klimaat, met moderne bedrijventerreinen en een bloeiende lokale economie in het centrum. Die economische bedrijvigheid geeft onze stad een dynamisch imago, wat nieuw ondernemerstalent blijft aantrekken. Zij appreciëren ook de goede bereikbaarheid en ontsluiting van de lokale bedrijventerreinen, vlakbij de E313 en het Albertkanaal.”

1 januari 2025: D-day voor fusiegemeente
Ook over de nakende fusie tussen Bilzen en buurgemeente Hoeselt – die vanaf 1 januari 2025 een feit zal zijn – is Ingrid enthousiast. “De geboorte van de nieuwe fusiegemeente kan heel wat mooie opportuniteiten opleveren, met onder meer snellere administratieve procedures en korte communicatielijnen tussen lokale bestuurders en ondernemers. Zo hoop ik dat het afhandelen van tijdrovende vergunningsprocedures een pak sneller zal verlopen. Het bundelen van de krachten kan alleen maar mooie schaalvoordelen opleveren!” 

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie