Skip to main content
Map

Info WEGENWERKEN

  • 23/03/2022

Geplande werken op de R2 tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel zorgen weldra mogelijk voor verkeershinder. 

Beschrijving van de werken:
AWV heeft tien aaneensluitende weekends voorzien voor werken die het laat uitvoeren tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel.

UPDATE: De werken starten het weekend van 13/5. Of de werken in de tien aaneensluitende weekends kunnen worden uitgevoerd, is weersafhankelijk.

Volgende ingrepen worden dan uitgevoerd:
Hoofdwerken:
- Vervangen van betonverharding door asfaltverharding op de doorgaande rijstroken tussen middenberm en pechstrook: richting Nederland (eerste vijf weekends)
- Vervangen van betonverharding door asfaltverharding op de doorgaande rijstroken tussen middenberm en pechstrook: richting Gent (volgende vijf weekends)
Bijkomende werken tijdens deze weekends:
- Verankeringslandhoofd voorzien op tolplein (in beide rijrichtingen)
- Plaatselijk kleine herstellingswerken in de onmiddellijke omgeving van de projectzone (bv. Oudedijk)
 
Hinder tijdens de werken:
- Eerste vijf weekends: de Beverentunnel wordt altijd afgesloten in de richting van Nederland.
Tijdens de weekdagen is er geen hinder voor het verkeer en wordt de Beverentunnel terug volledig opengesteld. Er is enkel beperkte hinder gedurende een week wanneer het verankeringslandhoofd op het tolplein moet uitharden. Tijdens deze week wordt het verkeer op twee tijdelijke, versmalde rijstroken langs het landhoofd geleid.
- Laatste vijf weekends: de Beverentunnel wordt twee keer afgesloten in de richting van Gent. Tijdens de drie resterende weekends is de Beverentunnel volledig open in beide richtingen.
Net zoals bij de werken in de richting van Nederland: tijdens de weekdagen is er geen hinder voor het verkeer en wordt de Beverentunnel terug volledig opengesteld. Er is enkel beperkte hinder gedurende een week wanneer het verankeringslandhoofd op het tolplein moet uitharden. Tijdens deze week wordt het verkeer op twee tijdelijke, versmalde rijstroken langs het landhoofd geleid.
 
Omleiding:
- Werken richting Nederland --> sluiting Beverentunnel in de richting van Nederland: de omleiding leidt langs de afrit Waaslandhaven-Zuid, Steenlandlaan, Kallosluis, Oudedijk en de oprit Waaslandhaven-Noord, zodat het verkeer door de Liefkenshoektunnel kan.
- Werken richting Gent --> sluiting Beverentunnel in de richting van Gent: de omleiding leidt langs de afrit Waaslandhaven-Noord, Ploegweg, Kallosluis, Steenlandlaan, oprit Waaslandhaven-Zuid.
De drie weekends wanneer de Beverentunnel niet wordt afgesloten, wordt het verkeer richting Gent omgeleid via de afrit Waaslandhaven-Noord en vervolgens de oprit Waaslandhaven-Noord.

MEER INFO? wegenenverkeer.be

Contactpersoon

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
imu - vzw - Rode Kruis
imu - vzw - ovam
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - technopolis