Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Imec selecteert twee Limburgse Bryo’s

Imec selecteert twee Limburgse Bryo’s

  • 06/10/2017

De start-ups Epihunter en Onlinewerkrooster zijn geselecteerd voor het gerenommeerde acceleratorprogramma van imec, ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Beide bedrijfjes volgen momenteel een Bryo-traject bij Voka-Kamer van Koophandel Limburg.

 

De selectie voor imec.istart is een flinke duw in de rug van de twee starters. Het acceleratorprogramma investeert telkens 50 000 euro in beide ondernemingen en laat hen de komende 6 tot 18 maanden gebruik maken van ondersteunende faciliteiten, zoals professionele coaching, workshops en begeleiding. 

tim buckinx
Tim Buckinx.

Epilepsiepatiënten ondersteunen

Epihunter is het geesteskind van Tim Buckinx en Niki Driessen. Het duo ontwikkelt toepassingen die epilepsiepatiënten ondersteunen in het dagelijkse leven. Dat doen ze aan de hand van EEG-headsets die de signalen van een aanval detecteren. Tim Buckinx: “Samen met imec.istart gaat Epihunter de volgende fase in om waardevolle oplossingen in de markt te zetten voor mensen met epilepsie en voor B2B-omgevingen. De eerste voorwaarde hiervoor is weliswaar om van Epihunter een mooi en gezond bedrijf te maken.”

Zorgeloze personeelsplanning

onlinewerkrooster
Nick Geys (midden) en zijn team. 

Nick Geys en Bert Neels stonden in 2013 aan de wieg van Onlinewerkrooster.be. Dat is een online platform voor een geoptimaliseerde en automatische personeelsplanning en administratie. Nick Geys: “We willen via deze selectie een beroep doen op de algoritme-expertise van het vroegere iMinds, dat fusioneerde met imec. Met hun hulp kunnen we de automatisering van onze personeelsplanning optimaliseren.”

Bryo-deelnemers

De twee bedrijfjes volgen momenteel ook een Bryo-traject, dat is een begeleidingstraject voor startende ondernemingen. In verschillende sessies leren ze hoe ze optimaal hun onderneming van de grond krijgen. “Deze community van starters is leergierig, maar luistert ook graag naar elkaars verhalen. Ervaringsuitwisseling is vaak een belangrijke sleutel tot succes”, zegt Bryo-coördinator Joeri Stoop. “We hebben trajecten voor de verschillende groeifasen van startende ondernemers, waardoor de tips en tricks steeds op maat zijn. Onlinewerkrooster.be zit bijvoorbeeld in het Bryo StartUp-traject, Epihunter volgt het Bryo ScaleUp-traject.”

Meer info over Bryo: klik hier

www.onlinewerkrooster.be - www.epihunter.com