Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Ik steek mijn lof voor Plato Internationaal niet onder stoelen of banken”

“Ik steek mijn lof voor Plato Internationaal niet onder stoelen of banken”

  • 05/10/2022

Als er twee sectoren zijn die tijdens de coronacrisis flink in de klappen deelden, dan zijn het wel de horeca- en eventsector. En bij uitbreiding al hun leveranciers, waar het alle hens aan dek was om het hoofd boven water te houden. Het door Alex en James Verbeeck opgerichte Flexfurn slaagde er wonderwel in om de omzetcijfers op peil te houden. Met dank aan een internationale aanpak en professionele ondersteuning via Plato Internationaal. Sales Manager Inge Geuëns is vol lof over dit netwerk.

plato

 

Snelgroeiend familiebedrijf

Dit jaar blaast Flexfurn, met vestigingen in Tessenderlo en het Britse Cheltenham, 25 kaarsjes uit. Alex Verbeeck en James Verbeeck startten de zaak in 1997, en vandaag is enkel zoon James nog actief als CEO. Sinds zijn oprichting ontwikkelt en verdeelt Flexfurn horeca- en eventmeubilair en aanverwante artikelen. Salesmanager Inge Geuëns is een van de medewerkers die vol passie en energie mee een bijdrage leveren aan de groei van het familiebedrijf. “Terwijl we vroeger ons vizier voornamelijk op klanten in de Benelux richtten, zijn we vandaag in meer dan 40 landen actief. De Benelux en de ons omringende landen blijven onze primaire afzetmarkt, maar daarnaast groeien we ook stevig in de Scandinavische landen, Italië, Spanje, Dubai, Canada en de Verenigde Staten.”

Trouwe medewerkers en klanten

Momenteel telt het Flexfurn-team een dertigtal vaste medewerkers. Gezonde groeiambities zorgen ervoor dat nieuw talent steeds welkom is. “We zijn erg trots op het feit dat tijdens de coronaperiode zo goed als niemand van onze ploeg het bedrijf verlaten heeft”, zegt Inge. “Dit bewijst dat we binnen Flexfurn aantrekkelijke arbeids- en loonvoorwaarden combineren met een gezonde werk-privébalans. Het welzijn van onze medewerkers komt voor ons op de eerste plaats. En ook onze klanten bleven ons de voorbije moeilijke jaren het nodige vertrouwen geven. Met onze kwalitatieve producten – stapelbaar, inklapbaar en modulair meubilair – en bijbehorende dienstverlening bouwen we op een gezonde manier onze business verder uit. In het buitenland werken we met vaste distributiepartners die ons vakkundig bijstaan in een snelle en betrouwbare levering van producten.”
   

Weerbaarder dan ooit

“Binnen Flexfurn zetten we steeds in op topkwaliteit”, zegt Inge. “We willen ons niet profileren als prijsbreker, en gaan dus zeker niet inboeten op kwaliteit en service. Wij geloven in het uitbouwen van een concept. Die aanpak heeft een prijs, en onze klanten zijn bereid om die investeringen te doen. In ruil ontzorgen we hen van a tot z voor de inrichting van hun horecazaak, de opbouw van een event of de inkleding van een kantoor- of schoolgebouw. Tijdens de coronacrisis kreeg ons team trouwens de tijd en ruimte om na te denken over nieuwe zakelijke opportuniteiten, waardoor nu ook de volledige corporate markt een doelgroep is. Ondanks alle ellende gaf deze periode ons dus ook de kans om aan zelfreflectie te doen.”

Plato Internationaal inspireert

Als sales manager is de agenda van Inge meer dan goed gevuld. Bijna wekelijks trekt ze naar het buitenland om klanten en andere zakenpartners te bezoeken. Toch maakt ze graag tijd vrij om deel te nemen aan netwerkactiviteiten van Plato Internationaal. “Internationaal zakendoen is een vak apart. Denk bijvoorbeeld aan culturele verschillen tussen landen of complexe transport- en douaneformaliteiten waarmee je rekening moet houden. Tijdens de netwerksessies van Plato Internationaal geniet ik enorm van de contacten met collega’s uit andere sectoren én de uitwisseling van boeiende ideeën en ervaringen. Of het nu om juridische, financiële, marketing- of salesvraagstukken gaat, telkens opnieuw keer ik met nieuwe inzichten terug naar kantoor. Dat is enorm verrijkend.”

“Wat ik ook top vind aan Plato Internationaal, zijn de bedrijfsbezoeken die regelmatig op de agenda staan. Die blik achter de schermen bij collega-ondernemers is een unieke kans om verfrissende inzichten te verwerven in hoe zij bepaalde ondernemingsvraagstukken aanpakken.”

 

plato
 

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Artikel uit publicatie