Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ik praat heel graag over openbaar groen en tuinaangelegenheden

Ik praat heel graag over openbaar groen en tuinaangelegenheden

  • 04/04/2022
't goen menneke

 

’t Groen Menneke is gestart vanuit een uit de hand gelopen hobby.
Ze zeggen, “waar het hart van vol is loopt de mond van over”. Ik praat heel graag over openbaar groen en tuinaangelegenheden. Een goede vriend overtuigde mij om te starten als zelfstandige in bijberoep. Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik zou doorstarten naar een hoofdberoep om verder te groeien naar een organisatie met eigen werknemers alsook een netwerk van onderaannemers. 

De focus van ’t Groen Menneke ligt bij de kleinere tuinen en middelgrote projecten.
Vaak kunnen we hier het verschil maken voor de mensen.

Voor mij is het belangrijk dat ik de juiste keuzes kan maken voor mijn projecten: de juiste beplanting en ook de juiste snoeimethodes die resulteren in minder werk en minder afval. Hierdoor let ik ook op de centen van mijn klanten en kan ik mijn steentje bijdragen tot de biodiversiteit. Het is aan ons als tuinaannemers om ten allen tijde een perfect evenwicht tussen natuurlijke waarden en esthetische kwaliteiten na te streven, dit voor zowel de grote als de kleine projecten.

Het tijdperk dat tuinaannemers louter werden beoordeeld op hun kwaliteiten als klinkerlegger, installateurs van poorten of bomenrooier, ligt ver achter ons. Dat is een verdiende positieve evolutie. De eisen van de klant zijn veranderd: onder invloed van alle media gaat men kiezen voor accenten die biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid op de voorgrond plaatsen. Opdrachtgevers willen bijen zien. Vlinders, bijenborders, sponstuinen, prairietuinen, insectenhotels, … Een kolfje naar de hand van ’t Groen.

Het geeft mij voldoening als een klant mij bedankt voor de uitgevoerde werken. Het is belangrijk dat een gezin tot rust kan komen in hun tuin, voor ons een streefdoel. Het gevoel dat je krijgt bij een tevreden klant, is een gevoel waar je aan verslaafd geraakt.

 

Startende ondernemers; met Bryo geslaagd

Als beginnende ondernemer heb je vaak nood aan extra begeleiding en praktijktips om jouw zaak – met bijbehorende producten of diensten – succesvol uit de startblokken te doen schieten.

Bryo, de Voka-community voor startende ondernemers, biedt je extra gemoedsrust en comfort. Als deelnemer aan Bryo krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart en groei van je eigen start-up. Naast de bijeenkomsten brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Met individuele vragen kan je ook steeds terecht bij jouw Bryo-coach.

Maak nu kennis met onze verschillende trajecten StandUp, StartUp en ScaleUp voor een startersbegeleiding op maat!

Meer info: klik hier