Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • “Ik greep elk kans die ik kreeg”

“Ik greep elk kans die ik kreeg”

  • 31/01/2022

Allimex Green Power is een groothandel voor installatiemateriaal voor zonnepanelen in België en Nederland, maar met de blik op Europa gericht. In 2008 startten Klaas Clerckx en Stein Saelen kleinschalig, op zoek naar een specialisatie. Dat werden zonnepanelen. Sinds drie jaar is ook zoon Robin actief in de zaak. Eerst in het magazijn, maar stelselmatig klom hij op. Dankzij Nextgen Community van Voka is hij voorbereid om de zaak ooit over te nemen.

allimex green power

 

“Het klopt dat je als zoon of dochter van de zaakvoerder een streepje voor hebt, maar ik heb me moeten bewijzen en ben onderaan de ladder begonnen. Ik heb mooie kansen gekregen en greep die met beide handen”, vertelt Robin. Sinds drie jaar is hij actief bij Allimex Green Power, het bedrijf van zijn vader Klaas. Allimex kent hij ondertussen beter dan zijn eigen broekzak. Maar toch besloot hij het Nextgen Community-traject van Voka te volgen. 
“Tijdens je dagelijkse activiteiten sta je niet stil bij wat er allemaal bij komt kijken als je in een familiezaak stapt. Hoe werken aandelen? Hoe betaal je die en wat als je trouwt? En hoe krijg je een loon in een familiezaak en welke mogelijkheden zijn er? Tot voor het Nextgen Community-traject stond ik daar niet bij stil”, doet Robin zijn verhaal.

Evidentie

Dankzij vier sessies van telkens drie uur heeft Robin hier een beter zicht op. “Vier sprekers dompelen je telkens drie uur lang onder in materie waarin ze gespecialiseerd zijn: het financiële luik, een ervaringsdeskundige en zelfs een psycholoog. Wat betekent dat om met familie samen te werken en hoe zorg je ervoor dat dat slaagt? Ik kom heel goed overeen met mijn vader en zijn vennoot Stein Saelen. Wij kunnen heel open met elkaar communiceren. Over zaken, maar ook over privézaken. Ook al beschouwde ik dat als een evidentie, tijdens die sessies leerde ik dat dat zeker niet overal zo is. Dat was toch een ­eyeopener.”

Het Nextgen Community-traject is in die zin tweeledig. Niet alleen een expert komt aan het woord, ook collega’s delen er hun ervaringen. “Dat was ook heel leerrijk”, weet Robin. “Je leert hoe anderen denken en met welke twijfels zij zitten. Je kan elkaar tips geven en je ervaringen delen. De sessies zijn op dat vlak ook heel interactief. De spreker stelt vragen en zelf kan je ook heel veel vragen stellen.” 

Hoewel de sessies nu achter de rug zijn, zullen de deelnemers elkaar in 2022 zeker terugzien. “We zitten samen in een WhatsApp-groepje en houden contact. Het is fijn om elkaar op de hoogte te houden. En op die manier kan je je netwerk meteen ook uitbreiden”, besluit Robin. 

Wil je graag in een familiezaak stappen en kan je hier wat hulp bij gebruiken?
Voka - KvK Limburg zet je graag op weg.

Klik hier

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Artikel uit publicatie