Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Ik ben grote fan van de Plato-sessies omdat ik een uitstekend klankbord aangereikt krijg om zakelijke ideeën af te toetsen.”

“Ik ben grote fan van de Plato-sessies omdat ik een uitstekend klankbord aangereikt krijg om zakelijke ideeën af te toetsen.”

  • 31/08/2022

Na het behalen van zijn diploma van elektromechanica stond Erdal Arslan enkele jaren als leerkracht voor de klas. In 2017 zette hij de stap naar het ondernemerschap. Wat bescheiden startte als een fietsenwinkel, groeide al snel uit tot een onestopshop in oplaadbare mobiliteitsoplossingen. Wat maakt het bedrijf van Erdal en zijn team zo uniek in zijn sector? En hoe ondersteunt Plato hem hierbij?

erdal arslan

 

Vliegende start

Als totaalaanbieder van e-bikes en bijbehorende diensten heeft Velektro de wind in de zeilen. “Ik startte mijn zaak vanuit Pelt”, zegt Erdal. “Nadien volgde een winkel in Gent, waarna ik terugkeerde naar onze provincie om een derde conceptstore in Hasselt te openen. Ons aanbod van e-bikes en e-scooters – via onze eigen merk Leone – valt heel erg in de smaak bij zowel particulieren als professionele klanten. Stijgende brandstofprijzen, de toenemende interesse voor gezondheid en beweging én de zorg voor een gezonder leefmilieu geven onze business een echte boost. Vandaag kan ik rekenen op een team van 14 enthousiaste medewerkers.”

Proactief servicesysteem

“Klanten appreciëren onze aanpak van a tot z”, geeft Erdal aan. “Uiteraard doen we ons uiterste best om een zo uitgebreid gamma e-bikes en e-scooters aan te bieden. Maar daarnaast bieden we onze klanten ook extra diensten aan, zoals onderhoud, verzekeringen en financieringsformules. Met zowel Velektro als Leone zetten we voluit in op een moderne mobiliteitsbeleving, met een proactief servicesysteem dat maximaal geautomatiseerd is. Op die manier slaan we twee vliegen in één klap: een uitstekende dienstverlening voor onze klanten aanbieden op een uiterst efficiënte en doeltreffende manier.”

“Met Velektro willen we een maatschappelijke rol spelen.”

 

Gezonde groeiambities

Op amper vijf jaar tijd hebben Erdal en zijn collega’s Velektro uitgebouwd tot een toonaangevende Limburgse aanbieder van oplaadbare mobiliteitsoplossingen. “In 2017 had ik niet kunnen voorspellen dat we vandaag zouden beschikken over drie wink-
elpunten en een bijbehorende webshop, een team van 14 medewerkers en een uitgebreid klantenportfolio. De bewuste strategie voor een onestopshopaanpak en focus op het hogere segment hebben onze groei ongetwijfeld een fikse duw gegeven. Ik blijf gezonde groeiambities hebben, met onder meer het consolideren van onze winkelrentabiliteit en het verder optimaliseren van de interne bedrijfsstructuur. Zo kan ik als zaakvoerder blijven focussen op het uitstippelen van strategische lijnen en het opstarten van nieuwe bedrijfsprojecten, ook in het buitenland.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Velektro doet veel meer dan louter oplaadbare tweewielers verkopen. “Met ons bedrijf willen we ook een maatschappelijke rol spelen”, zegt Erdal. “Elektrische fietsen zijn een perfect ecologisch alternatief voor de auto. Met Velektro werken we samen met de vrijwilligersorganisatie Natuurpunt. Deze organisatie werkt hard aan het verbeteren van onze leefomgeving, met onder meer de inrichting van wandelpaden, zitbanken en speelbossen. Zo kan iedereen volop van de natuur genieten, het liefst op een elektrische fiets van Velektro” (lacht). Ook met andere vzw’s werken we trouwens samen, zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving.”

Plato inspireert

Als zaakvoerder is de agenda van Erdal meer dan goed gevuld. Toch maakt hij graag tijd vrij om deel te nemen aan netwerkactiviteiten van Voka – KvK Limburg. “Ik ben grote fan van het Plato-platform”,
bevestigt Erdal. “Als ondernemer heb ik nog niet zoveel professionele kilometers op de teller. Daarom heb ik soms nood aan een extern en kritisch klankbord om bepaalde zakelijke ideeën af te toetsen of complexe ondernemingsvraagstukken te bespreken. Familie en vrienden zijn hiervoor niet steeds de juiste sparring partners. Binnen Plato helpen collega-ondernemers je graag verder. Hun adviezen kan ik vaak meteen inzetten in de praktijk.”

“Naast die boeiende contacten steek ik ook heel wat op via de infosessies die binnen het Plato-platform georganiseerd worden. Zo kon ik mijn kennis al goed bijspijkeren over het aanwerven van personeel, het voeren van feedbackgesprekken, waardebepaling van ondernemingen, financieel beheer en het opzetten van succesvolle marketingcampagnes. De lesgevers van deze sessies blijven trouwens steeds bereikbaar voor bijkomende vragen, en ook dat vind ik een belangrijke troef.” 

 

plato logo

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Kameracademie

Artikel uit publicatie