Skip to main content

Ieper, the future is (y)ours!

  • 17/01/2017

De eerste Voka-nieuwjaarsreceptie van 2017 vond op 16 januari plaats in De Lissewal te Ieper. Bijna 300 ondernemers en ondernemende medewerkers uit de regio kwamen er samen om zich te laten inspireren rond het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours'.

Kersvers algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen, Bert Mons, mocht samen met Voka-voorzitter Lieven Danneels het publiek verwelkomen. Ze brachten een positieve boodschap en riepen de bedrijven op om samen mee te helpen de toekomst vorm te geven. Want het zijn de bedrijven die bijdragen tot de welvaart en het welzijn van onze regio.

Die boodschap werd meteen versterkt door een korte filmmontage van West-Vlaamse bedrijven, groot en klein, die trends niet alleen zien als een uitdaging, maar vooral als een kans.

Keynotespreker Carolyn Declerck, professor in de neuro-economie en wetenschappen aan de universiteit Antwerpen, bracht vervolgens een boeiend verhaal over hoe communities op de werkvloer functioneren. Samenwerking op de werkvloer ontstaat volgens haar onderzoek ofwel vanuit eigenbelang, ofwel vanuit een gemeenschapsgevoel. Elk heeft echter zijn eigen bijwerkingen. Carolyn Declerck verwees ook herhaaldelijk naar haar boek "Neuroeconomics of Prosocial Behavior: The Compassionate Egoist" waarin ze haar theorie uitgebreider uit de doeken doet. [Meer info over het boek vindt u hier.]

Als afsluiter bekeken we in een video waar de Voka-regiovoorzitters van wakker liggen en willen op inzetten. Regiovoorzitter van Ieper, Christophe Dhaene, sprak ten slotte ook live het publiek toe. Hij riep de beleidsmakers op om in 2017 concreet werk te maken van enkele uitdagingen in de streek, zoals de vlottere verbinding Ieper-Veurne, het pilootproject vervoerregio Westhoek, ...

→ Ontdek hier alle Voka-speerpunten voor de regio Ieper in 2017 - lees meer

Daarna was het hoog tijd om te klinken op een gezond en buitengewoon ondernemend 2017, cheers!

Bekijk hieronder het videoverslag van de avond. De foto's vindt u terug op onze Facebookpagina!

Voka-nieuwjaarsreceptie Ieper 2017 from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.