Skip to main content
Map

Ieper bekent kleur!

  • 16/01/2018

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018, dat was het centrale thema van de nieuwjaarsrecepties in Ieper.

Zo'n 300 Ieperse ondernemers zakten gisterenavond af naar de Voka-nieuwjaarsreceptie in De Lissewal om het lokale beleid aan het woord te horen.

Volgens het format van 'de slimste mens ter wereld' ging cabaretier, ondernemer en inspirator, Dirk Denoyelle, in dialoog met politici van de 5 grootste politieke partijen. In verschillende vragenrondes passeerden heel wat lokale dossiers de revue: van de verbindingsweg Ieper-Westkust, over het proefproject duaal leren in het VTI Ieper, tot de regiomarketingcampagne 'Westhoek, de nieuwe wereld'.

panel

In de finaleronde mochten de politici de secondes die ze wisten te sprokkelen tijdens de vragenrondes, inzetten om hun standpunt te verkondigen rond een thema. Zo sprak Youro Casier (sp.a) over het belang van een aantrekkelijke omgeving. Hij nodigde ook de aanwezige ondernemers uit voor een rondleiding in Wervik, waar hij burgemeester is. Vervolgens was Jan Vercammen (N-VA) aan het woord over het thema 'menselijk kapitaal'. Een onderwerp dat hem als arts nauw aan het hart ligt. CD&V-politica Katrien Desomer brak een lans voor de nodige ruimte om te ondernemen, en ging daarbij dieper in op de plannen voor het bedrijventerrein Reigersburg. Jordy Sabels (Groen) riep - met het oog op de toekomstige generaties - op zijn beurt op om werk te maken van duurzame innovatie. Emmily Talpe (Open Vld), die in de vragenronde de meeste seconden bijeensprokkelde, had het laatste woord. Zij sprak over mobiliteit in de Westhoek, een thema waar ze naar eigen zeggen 's nachts regelmatig wakker van ligt.

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018

Met het thema 'voluit kiezen voor ondernemingen in 2018' wil Voka West-Vlaanderen in de aanloop naar de verkiezingen alle beleidsmakers de hand reiken. Het doel? Samen de uitdagingen vastpakken waarvoor onze regio staat, met dezelfde daadkracht, durf, moed en creativiteit die de West-Vlaamse ondernemingen kenmerken.

Christophe DhaeneChristophe Dhaene, regiovoorzitter Ieper, verwoordde het in zijn speech als volgt: "We moeten veel meer vooruitkijken. Er moet een visie komen die ambitie uitstraalt. We hebben nog nooit iemand horen vertellen, hoe de regio er binnen 10 of 20 jaar moet uitzien. Er moet een verhaal komen waar we naartoe willen als regio, waar we de bevolking mee op sleeptouw nemen."

Tot slot was het hoog tijd om het glas te heffen en het netwerkluik in te zetten. Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen klonken met de aanwezigen "...op een jaar dat zich veelbelovend aankondigt. Op een jaar waarin keuzes moeten worden gemaakt en richtingen bepaald.  Op een jaar waarin we verder samen kunnen groeien om zo te komen tot duurzame economische ontwikkeling, welvaart en welzijn voor iedereen."

>> Bekijk hier het fotoverslag van dit event

>> Bekijk hieronder het videoverslag van dit event

Ieper bekent kleur! from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.

 

Benieuwd naar de andere nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen? Bekijk het overzicht hier.


De nieuwjaarsrecepties worden gerealiseerd met de steun van:

Beeuwsaert dartagnan
twice willis towers watson (gras-savoye)
TVH Rolls

wiels & partners

westlease

videoline INNI