Skip to main content
  • Nieuws
  • Iedereen ondernemer op Voka Open Bedrijvendag 2018

Iedereen ondernemer op Voka Open Bedrijvendag 2018

  • 05/10/2018

De eerste zondag van oktober staat ook dit jaar traditiegetrouw in het teken van grote en kleine Belgische bedrijven die hun deuren open zetten voor Voka Open Bedrijvendag. Maak kennis met nieuwe technische snufjes, probeer jobs uit, proef lekkernijen en verzamel weetjes. Tijdens Voka Open Bedrijvendag kan het allemaal. 

Op 7 oktober kan het grote publiekOpen Bedrijvendag zijn hart ophalen bij heel wat mooie bedrijven. Ook bij het textielbedrijf Printcity in Hasselt kunnen bezoekers hun ogen de kost geven. "Het is tegenwoordig heel vanzelfsprekend dat als men een kledingstuk koopt, er reeds iets op gedrukt of geborduurd staat. Maar niemand staat er bij stil hoe dit tot stand komt en hoeveel handenarbeid daar nog bij komt kijken, ondanks ons modern machinepark", zegt zaakvoerder Jirky Thys.

Voor het jonge bedrijf is de Voka Open Bedrijvendag de ideale manier om potentiële klanten te bereiken. En niet toevallig bestaat Printcity op 7 oktober exact twee jaar. Om dat te vieren organiseert het bedrijf tal van randanimatie, waaronder een klein marktje met hippe kledingmerken, een Meet&Greet met de basketbalspelers van Hubo Limburg United en heel wat andere verrassingen.

Unieke belevenis

Tijdens Voka Open Bedrijvendag kunnen deelnemers proeven van de bedrijvigheid bij zo'n tweehonderd bedrijven. Zo kan je terecht bij aannemersbedrijf Stadsbader, dat zijn vestiging in Harelbeke in 2006 voor het grote publiek openstelde. "De eerste deelname was meteen een succes", vertelt marketingverantwoordelijke David Brock. "We wisten zo'n 4.000 bezoekers op sleeptouw te nemen. Zeven jaar later kreeg die editie een vervolg en konden geïnteresseerden terecht bij onze vestiging in Dessel. Doel van de beide edities was om de bezoeker beter te informeren over de bedrijfsactiviteiten van Stadsbader, want die omvatten veel meer dan soms gedacht wordt. Dit is dan ook opnieuw de boodschap die we dit jaar willen uitdragen via allerhande, interessante activiteiten en workshops in onze nieuwe bedrijfsgebouwen en de rest van de site. We spreken zowel jong als oud aan en zorgen ervoor dat het bezoek niet snel vergeten zal worden. Een skywatch, dat vanop een tiental meter uitzicht biedt op een aantal werven, zorgt alvast voor een unieke belevenis. Ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het nieuwe politiekantoor van de zone VLAS (Kortrijk, Kuurne en Lendelede). Dit gigantisch bouwproject wordt door onder meer Stadsbader opgetrokken met behulp van de meest geavanceerde methoden en technieken, en geeft de bezoeker een unieke kijk op de moderne politiewereld."

Rondleiding

Bezoekers kunnen ook terecht bij Tarkett, internationale marktleider in innovatieve oplossingen voor vloerbedekking en sportveldbekleding. The place to be op zondag 7 oktober is de fabriek in Dendermonde waar de Desso-tapijten worden geproduceerd. "Desso ontstond in 1930 en werd in 2015 overgenomen door de firma Tarkett en sinds 2018 dragen wij ook de naam. Daar het een nieuwe naam is in Vlaanderen, willen we het publiek laten kennismaken met de waarden en normen van ons bedrijf", legt Katia Van Humbeeck, Human Resources Manager bij Tarkett uit. Tijdens hun eerste editie kunnen bezoekers via fabrieksrondleidingen kennismaken met de initiatieven die het bedrijf neem om op een zo duurzaam mogelijke manier tapijten te weven en te tuffen. Amusement verzekerd.

Ook graag een kijkje nemen bij bedrijven in de buurt? Stel je programma samen op www.openbedrijvendag.be

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Welt white paper
Gosselin
Ontdek onze vacatures!
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU Multiburo
Imu Salesforce
Accent
Domestic Services
Banque de Luxembourg
BMW Brussels
DHL
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
BovaEnviro+
Tormans
G4S
CRM Group
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad
Soundfield
Jobat
alk
Logo JAM
Trixxo