Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Huisdierproducten slim verpakt met 64% minder plastic afval

Huisdierproducten slim verpakt met 64% minder plastic afval

  • 08/09/2023

Als internationale groothandel voor dierenbenodigdheden brengt Flamingo Pet Products huisdieren en baasjes al meer dan vijftig jaar dichter bij elkaar met een gamma van 8.500 accessoires en snacks voor hond, kat, knaagdier, vogel, kip, vis en reptiel.

Met een passie voor huisdieren en duurzaam ondernemen heeft Flamingo een sterke groei doorgemaakt. Vandaag werken er meer dan 200 medewerkers en is het bedrijf actief in 66 landen. In 2022 heeft Flamingo beslist om haar duurzaamheidsbeleid extra vorm te geven en is er een Sustainability Coördinator aangeworven. Ook is er begin dit jaar alvast een eerste duurzaamheidsrapport gepubliceerd. Als goede zaak koos Flamingo ervoor om hun nieuwe wikkelfolie, een innovatieve draadjesfolie, in de kijker te plaatsen. Hiermee kon het bedrijf in de eerste helft van 2023 maar liefst 64% plastic afval en 133% CO2-uitstoot besparen bij het inpakken van pallets huisdieraccessoires, zonder aan stabiliteit in te boeten.

Lees meer

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je
Mechelen-Kempen
Nieuws

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je

‘In Hoogstraten verklaarde iedereen me gek’, herinnert Marc Vandersmissen zich lachend. Het was 1983 en als jonge chef toonde Marc grootse ambities. Coöperatie Hoogstraten had hem gevraagd of hij hun jubileumfeest van spijs en drank wilde voorzien. Natuurlijk, antwoordde Marc zelfverzekerd, maar hoe doe je dat: een feest van 4.000 gasten cateren vanuit je moeders achterkeuken? ‘Toestellen had ik amper, dus heb ik zelf au bain-marie-systeem bedacht’, vertelt Marc, die glansrijk in de opdracht slaagde.

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier