Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • HR Experts wakkert roep om concreet arbeidsbeleid aan

HR Experts wakkert roep om concreet arbeidsbeleid aan

  • 09/06/2022

Hoe blussen we de brand op de arbeidsmarkt? Dat was de centrale vraag afgelopen dinsdag op ons hr-congres. Samen met meer dan 100 aanwezigen namen we het beleid onder de loep.

Stijn Baert stipte aan dat de vijver in ons land fundamenteel leger is dan in andere landen en we de poorten richting inactiviteit meer moeten bewaken. Het panelgesprek tussen Wim Adriaens (VDAB), Kris Dobbelaere (TotalEnergies) en Geert Walschap (Umicore) leerde ons dat niet alleen het aantrekken van talent belangrijk is, maar ook het behouden ervan.

Kristof Delcroix (Verwater) en Sabine Corluy (PSA Antwerp) gingen in hun best practice over opleiding en onderwijs dieper in op duaal leren en talent intern opleiden. Ook kersvers Vlaams minister van Werk Jo Brouns lichtte het beleid toe. Hij gaf voorzichtig aan dat we de platgetreden paden moeten durven verlaten om de krapte aan te pakken.

HR Experts is het hr-congres dat de roep naar oplossingen versterkte en de vlam bij het beleid aanwakkerde om het concreet in handen te nemen.

Wil jij in de toekomst mee nadenken over structurele oplossingen voor de arbeidsmarkt?

Laat je gegevens achter, dan contacteren we jou binnenkort om ideeën uit te wisselen.
Meer info via https://www.voka.be/privacy

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de aftermovie

Contactpersoon

Valerie Van der Avert

talentmanager

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende